«Είναι γεγονός πως στη χώρα μας γίνονται προσπάθειες εκσυγχρονισμού του συστήματος υγείας. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός στο χώρο της υγείας, ο προσωπικός ιατρός, ο φάκελος του ασθενούς και λοιπές μεταρρυθμίσεις έρχονται να επιφέρουν σημαντικές αλλαγές στην καθημερινότητα των πολιτών, αλλά αυτό που φαίνεται να λείπει είναι ένα συνολικό στρατηγικό σχέδιο για την υγεία και πολύ περισσότερο για το φάρμακο». Τα παραπάνω ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΣΦΕΕ, Ολύμπιος Παπαδημητρίου στην ομιλία του στην εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του ΣΦΕΕ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο κ Παπαδημητρίου σημείωσε πως «Ο ΣΦΕΕ και οι φαρμακευτικές εταιρίες-μέλη του τα τελευταία χρόνια και παρά τις αντίξοες συνθήκες κατάφεραν να ανταποκριθούν με επιτυχία στη βασική τους αποστολή, κάνοντας διαθέσιμες όλες τις κατάλληλες θεραπείες στον πληθυσμό της χώρας και διασφαλίζοντας ότι κανένα φάρμακο δεν θα λείψει από Έλληνα ασθενή. Το ερώτημα βέβαια είναι σε ποιο βαθμό αυτό θα καθίσταται εφικτό στο μέλλον. Οι φαρμακευτικές επιχειρήσεις έχουν αναχθεί κατά κοινή ομολογία, ως ο τρίτος πυλώνας χρηματοδότησης του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης». «Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, όπου οι προκλήσεις πολύ εύκολα θα εκτοπίσουν τις ευκαιρίες αν δεν αλλάξουμε τη θεώρηση που έχουμε για τα πράγματα. Είμαστε αισιόδοξοι για ένα πιο υγιές μέλλον. Αρκεί τώρα να προτεραιοποιήσουμε την υγεία σε πολιτικό και δημόσιο επίπεδο, ανοίγοντας το δρόμο για να ενδυναμώσουμε το σύστημα υγείας μας. Ταυτόχρονα προσδοκούμε μια πολιτική που θα εγγυάται την προβλεψιμότητα και τη βιωσιμότητα του κλάδου και του συστήματός μας, μια πολιτική δίκαιη που προσπαθεί να κρατά ίσες αποστάσεις.», τόνισε ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Ολύμπιος Παπαδημητρίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν, επίσης οι κ.κ.: Θάνος Πλεύρης, Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, τομεάρχης Υγείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αντώνιος Αυγερινός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Γιώργος Καπετανάκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), και ο Απόστολος Βαλτάς, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

Την πίτα έκοψαν μαζί με όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου ο υπουργός υγείας κ. Πλεύρης, και ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Ξανθός.