Το τμήμα Ηλεκτροφυσιολογικών Μελετών και Βηματοδότησης του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου βραβεύτηκε για την θεραπευτική αντιμετώπιση των 100 πρώτων ασθενών με καρδιακή αρρυθμία με τη χρήση των καθετήρων νέας γενιάς OCTARAY™ και QDOT MICRO™, που εισήγαγε στην ελληνική ιατρική κοινότητα τον Σεπτέμβριο του 2022 η Biosense Webster, εταιρεία της  Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας, η οποία έχει ως στόχο της την εξέλιξη των διαθέσιμων θεραπευτικών μεθόδων για την αντιμετώπιση των καρδιακών αρρυθμιών, όπως η κολπική μαρμαρυγή.

«Στην Johnson & Johnson MedTech εργαζόμαστε αδιάκοπα για την ανάπτυξη εργαλείων που βοηθούν τους ηλεκτροφυσιολόγους στην πιο αποτελεσματική διάγνωση και θεραπεία των καρδιακών αρρυθμιών, καθώς και της κολπικής μαρμαρυγής. Οι νέες τεχνολογίες των OCTARAY™ & QDOT MICRO™ είναι ακόμη ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση», επεσήμανε ο κ. Θεόδωρος Λιακόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Johnson & Johnson MedTech Ελλάδας και Κύπρου, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες που αναπτύσσει η Biosense Webster προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στην ιατρική κοινότητα σε σύγκριση με καθετήρες προηγούμενων γενεών. Ο νέος πολυπολικός καθετήρας 48 ηλεκτροδίων τρισδιάστατης ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης OCTARAY™ πραγματοποιεί 82% πυκνότερη χαρτογράφηση*1 και σε 56% συντομότερο χρόνο, συγκριτικά με τον καθετήρα χαρτογράφησης PENTARAY™.  Οι χάρτες υψηλής πυκνότητας σημείων μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιωμένη ανίχνευση των ενδοκαρδιακών σημάτων διευκολύνοντας τον ιατρό στην επίλυση πολύπλοκων αρρυθμιών, για την διεξαγωγή αποδοτικής ροής εργασίας κατάλυσης.

Παράλληλα, ο νέος καθετήρας τρισδιάστατης ηλεκτροανατομικής χαρτογράφησης και κατάλυσης QDOT MICRO™ με δυνατότητα ανίχνευσης δύναμης επαφής  με τη λειτουργία QMODE+ δίνει τη δυνατότητα καταλύσεως έως και 90 Watt (ισχύς RF) έως και 4 second, για πραγματοποίηση καταλύσεων μικρής χρονικής διάρκειας,  όταν χρησιμοποιείται η νεότερη γεννήτρια nGEN™, βελτιώνοντας σημαντικά και με ασφάλεια την αποδοτικότητα της κατάλυσης.