Η παράταξη των γιατρών ΜΕΤΩΠΟ με ανακοίνωσή της σχολιάζει την πρόσφατη απόφαση της παράταξης ΠΑΝΔΗΚΙ να προσφύγει στο ΣτΕ προκειμένου να ακυρώσει τις πρόσφατες εκλογές στον ΠΙΣ,  αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι η ΠΑΝΔΗΚΙ παρότι επικαλείται «σειρά παράνομων ενεργειών, σε σχέση με την εκλογική διαδικασία», αποφεύγει επιμελώς να τις περιγράψει, «αφήνοντας στο σκοτάδι τους συναδέλφους, αυτούς τους οποίους υποτίθεται πως επιχειρεί με την ανακοίνωσή της να ενημερώσει.  Απεναντίας, οι σοφοί συνάδελφοι της ΠΑΝΔΗΚΙ είναι σαφείς για τα κίνητρά τους, τα οποία άλλωστε δεν είναι πολλά. Το κίνητρο τους είναι το εξής ένα και μοναδικό: ότι επιθυμούσαν μετά τις εκλογές να συγκροτηθεί μονοπαραταξιακό προεδρείο από τους ίδιους ‘με καθαρό πολιτικό λόγο’, όπως αναφέρουν. Προφανώς, κατ’ αυτούς, οι υπόλοιπες παρατάξεις εκφέρουν ρυπαρό λόγο…… Η συγκρότηση αντιπροσωπευτικού προεδρείου, το οποίο λειτουργεί και παράγει έργο υπέρ των συναδέλφων, είναι αυτό που τους ενοχλεί αφάνταστα και τους οδηγεί στο απονενοημένο διάβημα της προσφυγής στο ΣτΕ.

Το ΜΕΤΩΠΟ τάσσεται σταθερά υπερ των αντιπροσωπευτικών προεδρείων από θέση αρχής. Τη θέση που ανέλαβε στο προεδρείο του ΠΙΣ δεσμεύθηκε πως θα την τιμήσει, υπηρετώντας τα δίκαια συμφέροντα των συναδέλφων μας, όλων των συναδέλφων που ταλανίζονται από δεκάδες προβλήματα. Χωρίς κομματικές παρωπίδες, χρωματικές στρεβλώσεις ή προσωπικές επιδιώξεις. Και το πράττει. Με σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα και τις ανάγκες του ιατρικού κλάδου.

Η εμμονή της ΠΑΝΔΗΚΙ να εμπλέκει το ΜΕΤΩΠΟ σε σενάρια συνωμοσίας δεν δείχνει μόνο ότι η σφαίρα ανάλυσης των ανακοινώσεων της έχει αποκτήσει πλέον επιστημονικό και όχι συνδικαλιστικό ενδιαφέρον, αλλά δείχνει κάτι πολύ πιο βαθύ».