Συμμετέχουν στη σημερινή διαμαρτυρία για την τραγωδία στα Τέμπη οι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, ο καθένας με το δικό του τρόπο, ενώ ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με ανακοίνωσή του δηλώνει ότι στηρίζει τις αποφάσεις των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων προτρέποντας τους φαρμακοποιούς να συμμετέχουν μαζικά «ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού προς τους νεκρούς της τραγωδίας των Τεμπών και  τις οικογένειες τους».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) έχει ανακοινώσει για σήμερα τετράωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Παράλληλα και ο  Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΦΣΘ), αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας για σήμερα, από τις 11:30 έως τις 14:30, «σε ένδειξη πένθους για την ανείπωτη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Με την συμβολική αυτή κίνηση, οι φαρμακοποιοί της Θεσσαλονίκης εκφράζουν τη βαθιά θλίψη και την συμπαράστασή τους στις οικογένειες των νεκρών και ενώνουν τη φωνή τους με όλους τους συμπολίτες μας ζητώντας να μην συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία. Το κοινό, κατά τις ώρες της στάσης εργασίας, θα εξυπηρετείται από τα εφημερεύοντα φαρμακεία».

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Πειραιά, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά σήμερα τα φαρμακεία της πόλης, εκδίδοντας ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: «Το ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά αποφάσισε την 8 Μαρτίου 2023 τα φαρμακεία της Περιφέρειάς του να παραμείνουν κλειστά. Για πρώτη φορά στα χρονικά, κάνουμε απεργία συνείδησης και όχι αιτημάτων.

Κάθε υπεύθυνος θα πρέπει να πληρώσει το μέγεθος της δικής του ευθύνης καλώντας ταυτόχρονα την Κυβέρνηση να διασφαλίσει στο ακέραιο την ασφάλεια των συγκοινωνιών. Ποτέ ξανά!».