Το Ογκολογικό Συμβούλιο και η διεπιστημονική ομάδα είναι αναγκαία συστατικά για τη σωστή θεραπεία των ογκολογικών ασθενών όπως τονίστηκε σε ημερίδα που διοργάνωσε πρόσφατα ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «Κ.Ε.Φ.Ι.» Αθηνών, που είχε τη μορφή Ογκολογικού Συμβουλίου. Την Ημερίδα προλόγισε η κα Ζωή Γραμματόγλου, Πρόεδρος του Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι. Αθηνών, η οποία αναφέρθηκε στη γιορτή της γυναίκας καθώς και στη σημασία της επιστήμης στην αντιμετώπιση των γυναικολογικών καρκίνων και του καρκίνου του μαστού. Η Ημερίδα αυτή δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν και οι ίδιοι οι ασθενείς εικόνα με ποιο τρόπο βγαίνουν οι αποφάσεις μέσα από ένα Ογκολογικό Συμβούλιο.
Στη συνέχεια, η κα Μαρία Παπαγεωργίου, Ειδική Γραμματέας Δ.Σ. Συλλόγου Κ.Ε.Φ.Ι., Υπεύθυνη Ομάδας Ασθενών με Γυναικολογικό Καρκίνο «Εριφύλη» Κ.Ε.Φ.Ι. αναφέρθηκε στη χρησιμότητα ενός Ογκολογικού Συμβουλίου για την επιλογή των ενδεδειγμένων θεραπειών που θα πρέπει να λάβει ένας ογκολογικός ασθενής.
Ακολούθησε το κύριο μέρος της Ημερίδας που χωρίστηκε σε δύο διαφορετικά Ογκολογικά Συμβούλια, για τις περιπτώσεις Καρκίνου του Μαστού και Γυναικολογικού Καρκίνου αντίστοιχα, τα οποία εξέτασαν από δύο περιπτώσεις. Συγκεκριμένα, το Ογκολογικό Συμβούλιο για τον καρκίνο του Μαστού εξέτασαν περίπτωση γυναίκας 55 ετών εμμηνοπαυσιακή και 36 ετών που εμφάνισε καρκίνο μετά την εγκυμοσύνη. Αντίστοιχα, το Ογκολογικό Συμβούλιο για το Γυναικολογικό Καρκίνο εξέτασαν περίπτωση καρκίνου των ωοθηκών και καρκίνου του ενδομητρίου. Σε όλα τα Ογκολογικά Συμβούλια εξετάστηκαν όλα τα ενδεχόμενα και όλες οι πιθανές θεραπείες ανταλλάσσοντας απόψεις μέσα από την επιστημονική τους κατάρτιση και τελικά κατέληξαν στην ενδεδειγμένη μέθοδο.
Ολοκληρώνοντας την Ημερίδα, όλοι συμφώνησαν και τόνισαν ότι το Ογκολογικό Συμβούλιο και η διεπιστημονική ομάδα είναι αναγκαία συστατικά για την σωστή θεραπεία. Είναι δικαίωμα του ασθενή και πρέπει να το απαιτεί. Όπως και το να πηγαίνει σε εξειδικευμένους λειτουργούς υγείας για την καλύτερη αντιμετώπιση και διαχείριση της νόσου του. Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε τις ιστοσελίδες του φορέα https://www.anticancerath.gr/; https://dikaiomamou.gr/, να ακολουθήσετε το λογαριασμό του Κ.Ε.Φ.Ι. στο Facebook, https://www.facebook.com/skkefi/, https://www.facebook.com/Erifyle ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά στο 210 6468222.