Την Κυριακή 19 Μαρτίου διεξάγεται στο κέντρο της πρωτεύουσας ο 11ος Ημιμαραθώνιος της Αθήνας 2023, αφιερωμένος στη μνήμη του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η FairLife L.C.C, συμμετέχει στη διαδρομή των 5 χλμ., πλάι στον Χρήστο Αποστολάκο, φίλο του φορέα και αγγελιοφόρο αισιοδοξίας και πείσματος απέναντι στον καρκίνο του πνεύμονα.

Μέσα από την προσωπική του ιστορία, ο Χρήστος δείχνει σε όλους μας το δρόμο της αισιοδοξίας, της επιμονής και του αδιάκοπου αγώνα για τη Ζωή.  Για μια ακόμη φορά, τα λόγια του μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν:  “Δεν έχει σημασία αν θα τερματίσεις ή τι χρόνο θα κάνεις- και μόνο να είσαι εδώ, στη γιορτή της ζωής, παρών, ήδη νικάς-θα πάρεις μέρος στης ζωής το μαραθώνιο, ας έχεις και καρκίνο του πνεύμονα- ή μάλλον, επειδή έχεις – , κατάλαβες πια τι δώρο είναι η ζωή κι άρα παλεύεις για να μείνεις. Παλεύεις για την ενημέρωση και τη ριζική αλλαγή νοοτροπίας στην κοινωνία μας. Ο καρκίνος του πνεύμονα δεν είναι μια νόσος, για την οποία πρέπει να νιώθουμε ενοχή. Εγώ προσπερνώ το στίγμα. Στέκομαι στην άθληση, στην επαφή με τη φύση, στη θετική ψυχολογία.  Στέκομαι σε εκείνα που θα με βοηθήσουν να ζήσω, να πάω μπροστά, όχι πίσω!”

Χιλιάδες δρομείς θα δώσουν το παρόν στον αγώνα της Αθήνας, που υλοποιείται με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.