Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου της Κω καταγγέλλουν ελλείψεις γιατρών σε αρκετές ειδικότητες αλλά κυρίως σε παθολόγους καθώς το Ίδρυμα έχει παραμείνει 10 μήνες χωρίς παθολόγο. Η πρόεδρος εργαζομένων νοσοκομείου Κω, Γαρυφαλλιά Καρανάσιου, δήλωσε σε τηλεοπτική ενημερωτική εκπομπή ότι τα προβλήματα υποστελέχωσης έχουν επισημανθεί πολλές φορές αλλά δεν έχει υπάρξει καμία πρόσληψη σε καμία ειδικότητα.

Σε διευκρινίσεις για την έλλειψη παθολόγων στο Νοσοκομείο της Κω, προχώρησε με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας αναφέροντας τα εξής:

«Στο νοσοκομείο της Κω υπηρετούν 179 εργαζόμενοι εκ των οποίων 35 γιατροί και 79 νοσηλευτές. Ειδικά για την έλλειψη παθολόγων έχει γίνει μετακίνηση από άλλη νοσηλευτική δομή της 2ης ΥΠΕ παθολόγου που καλύπτει τις ανάγκες ενώ έχουν προκηρυχθεί και 2 θέσεις παθολόγων. Στο παρελθόν είχαν προκηρυχθεί εκ νέου οι θέσεις και οι προκηρύξεις είχαν αποβεί άγονες. Στο συγκεκριμένο ωστόσο νοσοκομείο υπηρετούν και επτά γενικοί γιατροί, που μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες. Παράλληλα ειδικά για το καλοκαίρι έχει γίνει πρόσκληση για γιατρούς με επιπλέον αμοιβή 1.800 ευρώ τον μήνα πέρα του μισθού. Το Υπουργείο Υγείας, αναγνωρίζοντας το πρόβλημα στελέχωσης στα νησιά μας, με τις τελευταίες νομοθετικές παρεμβάσεις προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη όλων των κενών των ακριτικών μας νησιών παρέχοντας επιπλέον κίνητρα 1.800 ευρώ σε κάθε γιατρό τον μήνα και 1.200 ευρώ σε κάθε νοσηλευτή πλέον των μισθών που λαμβάνουν για κάθε μετακίνηση».