Στη σημερινή 24ωρη απεργία που κήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη συμμετέχουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί καθώς και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Η ΟΕΝΓΕ στην ανακοίνωσή της τονίζει μεταξύ άλλων : «Παίρνουμε τη σκυτάλη από τις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 8/3 και τα συγκλονιστικά συλλαλητήρια στις 12/3. Κλιμακώνουμε με νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 16/3. Είναι ο μόνος δρόμος για να μη συγκαλυφθεί, να μην ξεχαστεί το έγκλημα στα Τέμπη.

Βάζουμε στο στόχαστρο τους πραγματικούς ενόχους: το κράτος των λίγων, την πολιτική της εμπορευματοποίησης και των ιδιωτικοποιήσεων που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις. Την πολιτική που λογαριάζει την υγεία, την ασφάλεια και τη ζωή μας, τα δικαιώματα και τις ανάγκες μας, σαν κόστος από τη μία και σαν πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων από την άλλη».

Στην απεργία συμμετέχει και η ΕΙΝΑΠ, που ανακοίνωσε ότι καλύπτει όλους τους γιατρούς που θέλουν να συμμετάσχουν.

Από την πλευρά της η ΠΟΕΔΗΝ υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Να αποδοθούν οι ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες όπου υπάρχουν, για το έγκλημα των Τεμπών. Να ακούει με τη δέουσα προσοχή το κράτος τη διαχρονική φωνή των εργαζομένων όταν καταγγέλλουν λάθη και παραλείψεις στον τομέα που δραστηριοποιούνται. Η στοχοποίηση και η μη επίλυση αιτημάτων που αναδεικνύουν οι εργαζόμενοι μπορεί να αποδειχθούν μοιραίες. Η τραγωδία των Τεμπών θα μας σημαδεύει σε όλη μας τη ζωή».