Νέο Διοικητικό Συμβούλιο προέκυψε για την Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας (ΕΙΕΠ), μετά τις εκλογές της 4ης Μαρτίου. Τα μέλη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι τα εξής: Πρόεδρος: Ευθύμιος Καπάνταης, Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Κόκκινος, Γεν. Γραμματέας: Λεωνίδας Λαναράς, Ταμίας: Πωλ Φαρατζιάν, Μέλη: Γεώργιος Βαλσαμάκης, Γεώργιος Γεωργαντόπουλος, Ιορδάνης Καπάνταης.

Με αφορμή την εκλογή του νέου ΔΣ, ο πρόεδρος Ευθύμιος Καπάνταης προχώρησε σε δήλωση τονίζοντας μεταξύ άλλων τα εξής: «Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της  Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας δεσμεύεται για τη συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας, όπως και στο να εντείνει τις προσπάθειες της στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας αλλά και του απλού πολίτη σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης της παχυσαρκίας  αλλά και των επιπλοκών της.  Δυστυχώς στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία, περίπου το 30% των συμπολιτών μας είναι παχύσαρκοι, με 2% ετήσια αύξηση αυτού του ποσοστού, που σημαίνει ότι σε 10 χρόνια, το 50% περίπου των συμπολιτών μας θα είναι παχύσαρκοι και το κόστος αντιμετώπισης της παχυσαρκίας από 4 δις ευρώ που είναι σήμερα θα εκτοξευθεί στα 6 δις ευρώ ετησίως.

Θεωρούμε ότι σαν Εταιρεία οφείλουμε να οργανώνουμε επιστημονικές δράσεις ενημέρωσης των γιατρών, κυρίως για τις επιπλοκές του αυξημένου σωματικού βάρους και την αντιμετώπισή τους. Επίσης βασικός στόχος μας είναι και η διάδοση βασικών γνώσεων στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας σε μεγαλύτερο αριθμό γιατρών και επαγγελματιών υγείας.