Την Παρασκευή 26 Μαΐου το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ “Με οδηγό το διαβήτη” ανοίγει πανιά για όγδοη χρονιά και με στόχο την πρόληψη και την ενημέρωση των κατοίκων των απομακρυσμένων νησιών του Αιγαίου.

Πάτμος, Νίσυρος, Αστυπάλαια, Τήλος και Χάλκη είναι τα νησιά στα οποία φέτος θα ρίξει άγκυρα το ιστιοπλοϊκό, μεταφέροντας μια ομάδα εξειδικευμένων γιατρών που θα ενημερώσουν για το διαβήτη, θα πραγματοποιήσουν μετρήσεις και προληπτικές εξετάσεις στους κατοίκους των νησιών. Ανθρώπων που, λόγω της γεωγραφικής θέσης του τόπου διαμονής τους, δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε προληπτικές εξετάσεις ρουτίνας.

Μέχρι σήμερα, η ΑΜΚΕ “Με Οδηγό το Διαβήτη” έχει εξετάσει 70.000 κατοίκους στα νησιά και στην ηπειρωτική Ελλάδα στις 7 Πανελλαδικές Εκστρατείες Πρόληψης, Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης που προηγήθηκαν, εντοπίζοντας συνολικά 800 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη!

Αναλυτικά, το πρόγραμμα των επισκέψεων διαμορφώνεται ως εξής:  Πρώτος προορισμός είναι η Πάτμος (27 &28 Μαΐου)

Δεύτερος 29 & 30 Μαΐου η Αστυπάλαια. Στις 31 Μαΐου το ιστιοπλοϊκό της ΑΜΚΕ επισκέπτεται τη Νίσυρο, την 1η Ιουνίου κάνουμε την Τήλο και στις 2 Ιουνίου θα γίνουν εξετάσεις  στους κατοίκους της Χάλκης. Σε κάθε νησί θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση των κατοίκων για το διαβήτη και τον εμβολιασμό και ΔΩΡΕΑΝ μετρήσεις Γλυκόζης, Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, Σπιρομετρήσεις, Έλεγχος Συνδρόμου Διαβητικού ποδιού και Αρτηριακής Πίεσης.