Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, με την ευγενική χορηγία της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΕΕ, η Trekking Hellas σε συνεργασία με το πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, προσφέρει ένα μάθημα «Ποδηλατικής παιδείας» σε νέους με νεοπλασματικές ασθένειες, αλλά και για όσους επιθυμούν να ποδηλατήσουν μαζί τους στα μαγευτικά μονοπάτια της Πάρνηθας. Με σημείο συνάντησης και εκκίνησης της δράσης το ορειβατικό καταφύγιο στο Μπάφι της Πάρνηθας, οι συμμετέχοντες θα μεταβούν στο χώρο όπου θα προσφερθούν πρακτικά και θεωρητικά μαθήματα «Ποδηλατικής παιδείας» με έμφαση στην ασφάλεια και την ορθή χρήση του ποδηλατικού εξοπλισμού. Η εκκίνηση της δράσης θα είναι στις 11 πμ ακριβώς. Κατά τη διάρκεια της δράσης, εξειδικευμένοι οδηγοί από την Trekking Hellas, θα «ξεναγήσουν» τους συμμετέχοντες στην πανέμορφη Πάρνηθα ώστε να απολαύσουν τα μοναδικά τοπία, να εισπνεύσουν τον καθαρό της αέρα, να ακούσουν τα κελαηδίσματα των πουλιών μέσα από μια διαδρομή γεμάτη έλατα και τρεχούμενα νερά. Η δράση είναι διοργανωμένη για 50 άτομα.  Θα ναυλωθεί λεωφορείο για όσους δεν μπορούν να μεταβούν στην Πάρνηθα με ιδιωτικό όχημα. Το λεωφορείο θα ξεκινήσει από τα κεντρικά γραφεία της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας στην  οδό Αναστασίου Τσόχα 18-20, Αθήνα στις 10 το πρωί

( Ώρα προσυγκέντρωσης 9.30). Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας και η φόρμα συμμετοχής θα κλείσει με τη συμπλήρωση των συμμετεχόντων.

«Οι δραστηριότητες στη φύση έχουν εξαιρετικά ευεργετική επίδραση σε όλους τους νεαρούς ενήλικες που αντιμετωπίζουν καρκίνο, σε όσους τον έχουν αφήσει πίσω, σε όσους φροντίζουν και υποστηρίζουν καρκινοπαθείς, σε όσους δεν έχουν νοσήσει. Η ποδηλασία, ως αερόβια άσκηση, βελτιώνει τη φυσική κατάσταση, αυξάνοντας τη μυϊκή δύναμη και τη σύνθεση του σώματος. Η συμμετοχή σε ομαδικές δραστηριότητες συμβάλλει στην αύξηση της συντροφικότητας, τη μείωση της ανησυχίας και της εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει τους νέους που νοσούν ή έχουν νοσήσει από καρκίνο. Αυτό ακριβώς θέλουμε να σας θυμίσουμε με τη δραστηριότητα αυτή», αναφέρουν οι διοργανωτές της εκδήλωσης στο σχετικό δελτίο τύπου.