Στη χθεσινή ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη, ανακοίνωσε ότι στις 26 υπηρεσίες υγείας του Εθνικού Συστήματος Υγείας που βρίσκονται στις Περιφερειακές Ενότητες Λάρισας, Μαγνησίας, Τρικάλων και Καρδίτσας είχαν προσέλθει μέχρι την ώρα της ενημέρωσης 1.396 άνθρωποι για διάφορα ενοχλήματα υγείας.

Από αυτούς έχουμε 48 άτομα διαγνώστηκαν με γαστρεντερίτιδα και 65 με λοιμώξεις του αναπνευστικού. «Έχουμε, λοιπόν, δύο κρούσματα γαστρεντερίτιδας παραπάνω σε σχέση με χθες και 41 λοιμώξεις του αναπνευστικού παραπάνω σε σχέση με χθες, σε σύνολο 1.396 ανθρώπων που επισκέφτηκαν το τελευταίο 24ωρο τις δομές υγείας της περιοχής», σημείωσε η κ Αγαπηδάκη. Σε σχέση με το νερό και την ασφάλεια του νερού, η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας διευκρίνισε και πάλι τι σημαίνει νερό κατάλληλο η ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση, και πως μπορεί νερό που χαρακτηρίζεται ακατάλληλο να γίνει κατάλληλο με βρασμό στους 100 βαθμούς Κελσίου για τρία λεπτά. Με βάση τα τελευταία εργαστηριακά δεδομένα, στο Δήμο Βόλου το νερό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση. Κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση είναι το νερό στους Δήμους Αλμυρού, Ρήγα Φεραίου, Καρδίτσας, Μουζακίου, Λάρισας, Ελασσώνας, Τυρνάβου, Αγιάς, Τεμπών, Τρικκαίων και Μετεώρων.

Η κ Αγαπηδάκη πρόσθεσε ότι η εντομολογική επιτήρηση έχει ενταθεί και την την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε και πιο πλούσια δεδομένα σε σχέση με την εντομολογική δραστηριότητα. «Είμαστε σε συνεργασία και με το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και το ειδικό τμήμα του ΕΟΔΥ για να λαμβάνουμε δείγματα και να μπορούμε να δίνουμε τις απαιτούμενες οδηγίες και στις τοπικές αρχές, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε έξαρση κρουσμάτων Δυτικού Νείλου», πρόσθεσε.