Σύμφωνα με το χθεσινό εβδομαδιαίο επιδημιολογικό δελτίο για τις αναπνευστικές λοιμώξεις του ΕΟΔΥ, η θετικότητα για COVID-19, στο σύνολο των ελεγχθέντων δειγμάτων παρουσίασε μικρή μείωση την εβδομάδα από 4 έως 10 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, αύξηση παρουσίασε ο αριθμός των εισαγωγών για COVID-19 σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και αύξηση 12% σε σχέση με τον μέσο εβδομαδιαίο αριθμό νέων εισαγωγών κατά τις προηγούμενες 4 εβδομάδες. Ο αριθμός των νέων διασωληνώσεων παρέμεινε σταθερός. Ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη COVID-19 που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 25. Την εβδομάδα αναφοράς καταγράφηκαν 32 θάνατοι με διάμεση ηλικία τα 84 έτη . Τις τελευταίες εβδομάδες όλα τα αλληλουχηθέντα στελέχη ανήκαν στην υπο-παραλλαγή ΒΑ.2 της Όμικρον.

Την εβδομάδα 32 η συχνότερη υπο-παραλλαγή της ΒΑ.2 ήταν η EG.5 (41%), ακολουθούμενη από την XBB.1.16 (29%) και την ΧΒΒ.1.5 (21%), ενώ κατά τις εβδομάδες 33 και 34 η συχνότητα εμφάνισης και για τα τρία παραλλαγμένα στελέχη κυμάνθηκε γύρω στο 30%.

Αύξηση κατά 72% καταγράφηκε και στο ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής την εβδομάδα αναφοράς. Αυξητική τάση στο ιικό φορτίο στα αστικά λύματα καταγράφηκε σε τέσσερεις από τις οκτώ περιοχές που ελέγχθηκαν από το Εθνικό Δίκτυο Επιδημιολογίας Λυμάτων (ΕΔΕΛ) του ΕΟΔΥ.