Ακόμα 44 νέα κρούσματα γαστρεντερίτιδας και 54 νέα κρούσματα λοιμώξεων του αναπνευστικού, εντοπίστηκαν ανάμεσα στα 1.300 άτομα που εξετάστηκαν τις τελευταίες 24 ώρες σε δομές Υγείας, ανέφερε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη στη διάρκεια της ενημέρωσης από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας την  Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου. Συνολικά τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας ανέρχονται πλέον σε 278 και 308 τα κρούσματα λοιμώξεων αναπνευστικών στη Θεσσαλία. Παράλληλα, επτά άτομα νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός κατά του τετάνου των πυροσβεστών, των εθελοντών, καθώς και των πολιτών που το επιθυμούν. Για τις  δύο συρροές κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας σε Σκιάθο και Σοφάδες η κ Αγαπηδάκη ανέφερε ότι βαίνουν μειούμενες, ενώ δεν  παρατηρηθεί καμία άλλη συρροή σε καμία από τις πληγείσες περιοχές.

Σε σχέση με τις νοσηλείες η αναπληρώτρια Υπουργός ανέφερε χθες Κυριακή ότι νοσηλεύονται  επτά (7) ασθενείς με γαστρεντερίδα, εκ των οποίων οι δύο (2) καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο. Οι νοσηλείες για λοιμώξεις του αναπνευστικού ανέρχονται επίσης στις επτά (7).

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου η κ Αγαπηδάκη είχε αναφερθεί σε 2 κρούσματα σαλμονέλας σε παιδιά.

Όσον αφορά την καταλληλότητα του πόσιμου νερού, σύμφωνα με όσα ανέφερε η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, η μόνη αλλαγή σημειώνεται στον Δήμο Κιλελέρ, όπου διαπιστώθηκε ότι το νερό είναι κατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.