Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Ασθενών 2023 που είναι αφιερωμένη στο θέμα  «Εμπλοκή των ασθενών για την ασφάλεια των ασθενών», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών παίρνει θέση κατά της αντιποίησης του επαγγέλματος του φυσικοθεραπευτή.

«Πιστεύουμε ότι η ασφάλεια των ασθενών ξεκινά πρώτα από ένα αυστηρό πλαίσιο άσκησης των επαγγελμάτων υγείας,  με ένα καταρτισμένο και υπεύθυνο  επιστημονικό δυναμικό στον τομέα της υγείας και είμαστε αφοσιωμένοι στη δια-σφάλιση της ακεραιότητας του επαγγέλματός μας προς όφελος των ασθενών σε όλη την Ελλάδα. Μια αυξανόμενη ανησυχία: Η αντιποίηση στην υγειονομική περίθαλψη.

Η αντιποίηση στο πλαίσιο της υγειονομικής περίθαλψης είναι ένα παγκόσμιο ζήτημα που εγκυμονεί σημαντικούς κινδύνους για τους ασθενείς, τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης και την αξιοπιστία των επαγγελμάτων υγείας.

Τα τελευταία χρόνια, έχουμε γίνει μάρτυρες περιπτώσεων ατόμων που ψευδώς ισχυρίζονται ότι είναι φυσικοθεραπευτές ή άλλων, μη επαγγελματιών υγείας, που θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια και την ποιότητα της περίθαλψης των ασθενών.

Η υπόσχεσή μας: Προστασία των ασθενών μέσω επαγγελματικής ακεραιότητας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών βρίσκεται στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης κατά αντιποίησης του επαγγέλματος», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.