Μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα υπάρξει ψηφιακή εφαρμογή μέσω κινητών τηλεφώνων, με την οποία θα μπορεί να βρεθεί εάν ένα συγκεκριμένο φάρμακο βρίσκεται σε έλλειψη, τόνισε ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας σήμερα το πρωί  στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ. Και πρόσθεσε ότι οι ελλείψεις φαρμάκων είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο και αφορά την εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου, ωστόσο η χώρα μας  βρίσκεται στην προτελευταία θέση με τις λιγότερες ελλείψεις, καθώς έχουμε το προνόμιο να έχουμε παραγωγή γενοσήμων φαρμάκων από ελληνικές επιχειρήσεις.

Επίσης, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι προωθεί άμεσα νομοθετική ρύθμιση για τη μηδενική συμμετοχή των κατοίκων της Θεσσαλίας σε όλα τα φάρμακα και τις διαγνωστικές  εξετάσεις.

Ο υπουργός έκανε λόγο και για τις ελλείψεις σε προσωπικό του ΕΣΥ και ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη 4.000 προσλήψεις νοσηλευτών, από τους οποίους αρκετοί δουλεύουν ήδη ως επικουρικοί, ενώ πρόσθεσε ότι στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν και οι προσλήψεις του 2024, με 1.500 νέες θέσεις γιατρών, νοσηλευτών κι άλλου προσωπικού. Για τις ελλείψεις στο ΕΚΑΒ τόνισε ότι μέχρι το τέλος του 2023 θα προστεθούν στο στόλο του ΕΚΑΒ 50  νέα ασθενοφόρα, ενώ έχουν ήδη προστεθεί 120 άτομα στο ΕΚΑΒ Αττικής. Επίσης ανέφερε ότι σύντομα θα υπάρξει προκήρυξη για ακόμα 800 άτομα μόνιμο προσωπικό.