Η Pfizer αναμένει ποσοστό εμβολιασμού 24% για την  COVID-19 στις Ηνωμένες Πολιτείες φέτος, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής David Denton σε συνέδριο τη Δευτέρα. Το ποσοστό αντιστοιχεί  σε περίπου 82 εκατομμύρια ανθρώπους. Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ ενέκρινε τα επικαιροποιημένα εμβόλια για την COVID-19 από την Pfizer και τον συνεργάτη της BioNTech καθώς και από τη Moderna, καθώς η χώρα ετοιμάζεται να ξεκινήσει μια φθινοπωρινή εκστρατεία εμβολιασμού. Ένα τρίτο εμβόλιο από τη Novavax  βρίσκεται επίσης υπό εξέταση. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκστρατείας εμβολιασμού, όταν οι περισσότεροι Αμερικανοί είτε είχαν ήδη τον ιό COVID είτε είχαν εμβολιαστεί προηγουμένως, μόνο περίπου 56,5 εκατομμύρια άνθρωποι έλαβαν τα επικαιροποιημένα αναμνηστικά εμβόλια, σύμφωνα με ομοσπονδιακά στοιχεία.

Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα, μια δημοσκόπηση του Reuters/Ipos έδειξε ότι περίπου οι μισοί Αμερικανοί ενδιαφέρονται να λάβουν ένα επικαιροποιημένο εμβόλιο για την COVID-19. Η Moderna δήλωσε επίσης ότι αναμένει η ζήτηση στις ΗΠΑ για τα εμβόλια να φτάσει τα 50-100 εκατομμύρια δόσεις την φθινοπωρινή σεζόν. Η ζήτηση για εμβόλια κατά της COVID έχει μειωθεί απότομα από το 2021, όταν έγιναν για πρώτη φορά διαθέσιμα.

Η Pfizer είχε δηλώσει τον Αύγουστο ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους, εάν το εμβόλιο και η αντιική θεραπεία της για την COVID-19 συνεχίσουν να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους για τους επόμενους μήνες λόγω της πτώσης της ζήτησης. Στο συνέδριο J.P. Morgan U.S., ο Denton είπε ότι η Pfizer θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τα μέτρα μείωσης του κόστους κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.