Τρία (3) νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης δύο στην Καρδίτσα και ένα στη Λάρισα καθώς και ένα κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου στην περιοχή της Λάρισας, ανακοίνωσε η Αν. Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα την Παρασκευή.  Η κ Αγαπηδάκη έδωσε επίσης οδηγίες στους πολίτες για την πρόληψη από την λεπτοσπείρωση που  μεταδίδεται από ούρα ή ιστούς από μολυσμένα ζώα, όπως τα ποντίκια όταν έρθουν σε επαφή με το στόμα, τη μύτη, τα μάτια ή ανοικτή πληγή στο δέρμα. Το 24ωρο αναφοράς είχαν προσέλθει για έλεγχο 1.262 άτομα στις δομές Υγείας της Θεσσαλίας και εντοπίστηκαν 41 γαστρεντερίτιδες και 91 λοιμώξεις του αναπνευστικού.

Οι νοσηλείες αφορούν 4 άτομα με γαστρεντερικά προβλήματα και 8 με λοιμώξεις του αναπνευστικού. Επιπλέον, ανιχνεύτηκαν 2 εντεροπαθογόνα σε ένα άτομο.

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχουν συρροές γαστρεντερίτιδας, και πρόσθεσε ότι η αύξηση λοιμώξεων του αναπνευστικού στη Θεσσαλία είναι αντίστοιχη με εκείνη της υπόλοιπης χώρας και οφείλεται και στην αύξηση ων λοιμώξεων από κορονοϊό.