Σε αποδρομή βρίσκεται το νοσοκομείο Σαντορίνης σύμφωνα με  τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλη Γιαννάκο, αφού το Ίδρυμα ειδικά την τελευταία περίοδο λειτουργεί χωρίς γιατρούς βασικών ειδικοτήτων όπως παθολόγους, καρδιολόγους και αναισθησιολόγους. «Λειτουργεί Παθολογική Κλινική χωρίς παθολόγο γιατρό, χωρίς πνευμονολόγο με τρεις μόνο γενικούς γιατρούς. Εντελώς παράνομα! Και όμως, νοσηλεύονται πάνω από 10 ασθενείς κάθε φορά με σοβαρά παθολογικά προβλήματα…. Αναισθησιολόγος δεν υπηρετεί κανείς στο νοσοκομείο εδώ και 4 μήνες που συνταξιοδοτήθηκε ο 72χρονος. Το νοσοκομείο καλύπτεται με μετακίνηση λίγων ημερών ενός κάθε φορά αναισθησιολόγου από διάφορα νοσοκομεία της Αττικής. Πολλές ημέρες είναι εντελώς ακάλυπτο από αναισθησιολόγο. Οι δύο μοναδικοί καρδιολόγοι παραιτήθηκαν και είναι εκτός προγράμματος τον επόμενο μήνα» καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Η υποστελέχωση του νοσοκομείου της Σαντορίνης, αποτελεί πρόβλημα εδώ και χρόνια, ωστόσο, όπως τονίζει ο κ Γιαννάκος την τρέχουσα περίοδο η στελέχωσή του είναι σε χειρότερη κατάσταση και από το 2016, όταν ήταν ακόμα Κέντρο Υγείας. Για το λόγο αυτό οι κάτοικοι του νησιού πραγματοποίησαν προχθές συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Όπως καταγγέλλει ο κ Γιαννάκος, οι γιατροί παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο ενώ λόγω του νομικού του καθεστώτος (Ανώνυμη Εταιρεία, μονομετοχική του Δημοσίου), δεν γίνονται προκηρύξεις γιατρών στο ΕΣΥ. Ζητούνται ιδιώτες γιατροί με δελτίο παροχής υπηρεσιών αλλά δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον παρότι ο μισθός για τους ιδιώτες γιατρούς είναι μεγαλύτερος από αυτό των γιατρών του ΕΣΥ.