Την Κυριακή 1Οκτωβρίου, το προαύλιο του Ζαππείου, οι δρόμοι της Αθήνας αλλά και κάθε γωνιά της Ελλάδας  γέμισαν με χιλιάδες κόσμου που συμμετείχαν στο επετειακό Greece Race for the Cure, γιορτάζοντας τα 15 χρόνια της διοργάνωσης και μεταφέροντας το μήνυμα πως ΜΑΖΙ είμαστε πιο δυνατοί από τον καρκίνο του μαστού.

Η διοργάνωση άνοιξε το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου με δράσεις πρόληψης και ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, μουσική, sponsors’ expo, sessions γυμναστικής, εργαστήρια για παιδιά και μια διαφορετική πεζοπορία στον Εθνικό Κήπο.

Επιπλέον, για ακόμα μια χρονιά,  με αφορμή τον Οκτώβριο, μήνα αφιερωμένο στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, το βράδυ του Σαββάτου το Ζάππειον Μέγαρον «ντύθηκε» στα ροζ, για να μας υπενθυμίσει  πως ο καρκίνος του μαστού είναι εδώ και μας αφορά όλες και όλους.

Το Greece Race for the Cure®, η μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση για κοινωνικό σκοπό στην Ελλάδα και 2η μεγαλύτερη διοργάνωση Race for the Cure® στην Ευρώπη, πραγματοποιείται από τον Πανελλήνιο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» με την έγκριση της οργάνωσης Think Pink Europe® σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ). Μέσα από τα καθαρά έσοδα της διοργάνωσης, γίνεται δυνατή η παροχή  όλο τον χρόνο δωρεάν προγραμμάτων  α) για την ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο μαστού, για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης της νόσου, για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, για τη διεκδίκηση ποιοτικής περίθαλψης και φροντίδας των ασθενών με καρκίνο μαστού.

Ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, ένα από τα χρηματοδοτούμενα προγράμματα του 15ου Greece Race for the Cure θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με τις επιστημονικές εταιρείες και τους τοπικούς συλλόγους της περιοχής, με στόχο να καλύψει ανάγκες των γυναικών με καρκίνο μαστού στις πληγείσες περιοχές της περιφέρειας. «Η ανταπόκριση του κόσμου για το 15ο Greece Race for the Cure ήταν συγκλονιστική», δήλωσε η πρόεδρος του Συλλόγου «Άλμα Ζωής», Παρασκευή Μιχαλοπούλου.