Σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης αναφέρθηκε σε όλες τις δράσεις που προωθεί το υπουργείο Υγείας, όπως στο Νομοσχέδιο για την αναβάθμιση του ΕΚΑΒ, τη δημιουργία του Δικτύου των 17 Μονάδων για την αντιμετώπιση των αγγειακών, εγκεφαλικών επεισοδίων, για τις λίστες αναμονής στα χειρουργεία, για τις ελλείψεις φαρμάκων και τη δημιουργία της σχετικής εφαρμογής. Αναφερόμενος στο δίκτυο των 17 Μονάδων για την αντιμετώπιση των εγκεφαλικών ανέφερε ότι «ήδη, έχουμε 4 μονάδες που λειτουργούν υποτυπωδώς. Σε τρεις μήνες αυτές οι 4 μονάδες, συν μια στη Θεσσαλονίκη, πιστεύω σε τρεις μήνες θα δουλεύουν πλήρως γιατί κάνουμε προσλήψεις. Και οι άλλες που είναι σε περιφερειακές πόλεις της χώρας και στα νοσοκομεία, πιστεύω σε 12 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί, θα δουλεύουν πλήρως, θα είναι πλήρως στελεχωμένες».

Ο Υπουργός δήλωσε επίσης ότι μέχρι τέλος του μήνα, θα νομοσχέδιο και για το Τραύμα. «Δηλαδή, θα φτιάξουμε παρόμοιες μονάδες, εξειδικευμένες στο τραύμα, σε διάφορα σημεία της χώρας. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα, όπως επίσης άλλη μια μεγάλη παρέμβαση που πρέπει να κάνουμε και αφορά στη νέα πανδημία, η οποία εξελίσσεται με ραγδαίο τρόπο στις σύγχρονες κοινωνίες και δεν είναι άλλη από την άνοια», είπε.

Για το Εθνικό Σύστημα Υγείας ο κ Χρυσοχοϊδης είπε ότι χρειάζεται νέες διοικήσεις, οι οποίες θα επιλέγονται με κριτήρια αντικειμενικά, μηχανισμούς αξιολόγησης, ρεαλιστικούς προϋπολογισμούς και ευελιξία. «Ο κεντρικός μας άξονας μέχρι τέλος του χρόνου πέρα από όλες τις δράσεις είναι η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με Νόμο που θα φέρουμε στη Βουλή».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον εκσυγχρονισμό των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και στη δημιουργία Κέντρου

Χημειοθεραπείας για Καρκίνο του Μαστού. «Ετοιμάζουμε ένα μεγάλο ακτινοθεραπευτικό κέντρο στο «Σωτηρία». Αλλά, θέλω να σας ανακοινώσω ότι ετοιμάζουμε κι ένα κέντρο χημειοθεραπείας για καρκίνο του μαστού, με μεγάλες χορηγίες που είναι αποφασισμένοι κάποιοι συμπολίτες μας συμπατριώτες μας να μας δώσουν και εκεί να έχουμε και ακτινοθεραπεία. Θα γίνει στο «Έλενα Βενιζέλου», το οποίο αυτή τη στιγμή είναι ένα πανέμορφο νοσοκομείο, πολύ παλιό βέβαια από το ΄33, αλλά έχει χώρους που μπορεί να φιλοξενήσει ένα πρότυπο κέντρο ογκολογικής θεραπείας πρωτίστως που αφορά στον καρκίνο του μαστού, το οποίο σας διαβεβαιώνω θα είναι πρότυπο παγκοσμίως και θα είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό. Εκεί λοιπόν θα γίνεται και ακτινοθεραπεία».

Όσον αφορά τις ελλείψεις σε προσωπικό στο ΕΣΥ ο Υπουργός Υγείας σημείωσε τα εξής: «Λαμβάνουμε κάποιες πρωτοβουλίες προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες που υπάρχουν παγίως, ορισμένες προκηρύξεις που βγαίνουν άγονες σε κάποιες πόλεις της χώρας. Και ταυτόχρονα το σχέδιό μας είναι να διασυνδέσουμε τα νοσοκομεία. Λίγα νοσοκομεία χρειάζονται συγχώνευση, τα περισσότερα νοσοκομεία χρειάζονται διασύνδεση. Δηλαδή, το ένα να συμπληρώνει το άλλο». Για τις ελλείψεις φαρμάκων είπε ότι θα υπάρξει μηχανισμός, στον οποίο όλοι οι παράγοντες θα είναι online, ο ΕΟΦ, το Υπουργείο, οι φαρμακέμποροι, οι φαρμακοβιομήχανοι, οι φαρμακοποιοί, ούτως ώστε να υπάρχει μια διαφάνεια.