Το  2ο Διεθνές Wellbeingr Forum με θέμα, «H Ψυχική Υγεία στο Κέντρο του Οικοσυστήματος που Διασφαλίζει τη Βιωσιμότητα του Πλανήτη», διοργανώνει η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Wellbeingr. To Forum πραγματοποιείται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Ψυχικής Υγείας, την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2023, 10:00-18:00, στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο. Θα διεξαχθεί στα ελληνικά, αγγλικά και στη νοηματική γλώσσα, με ταυτόχρονη διερμηνεία ενώ θα υποστηρίζονται υπηρεσίες για άτομα με προβλήματα όρασης.

Με το φετινό Forum, η Wellbeingr αναπτύσσει τον ζωτικής σημασίας διάλογο γύρω από τα ζητήματα της ψυχικής υγείας και του wellbeing, ρίχνοντας φως στη σημασία και το ρόλο τους της ψυχικής υγείας και της ευημερίας στην ανθρώπινη πρόοδο και την κοινωνική ανάπτυξη. Στόχος παραμένει η προώθηση της συνειδητής υιοθέτησης ενός νέου τρόπου ζωής σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, που όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα της ζωής όλων των ανθρώπων ατόμων, κάνοντάς τους πιο ευτυχισμένους αλλά διασφαλίζει παράλληλα τη βιωσιμότητα του πλανήτη μας.

Το 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum θα συγκεντρώσει κορυφαίους επιστήμονες, ειδικούς και οραματιστές από την Ελλάδα, το Βέλγιο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Μπουτάν για να διερευνήσουν μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία, τη βιωσιμότητα και την ευημερία. Το 2ο Διεθνές Wellbeingr Forum αναμένεται για μία ακόμη χρονιά να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την παγκόσμια συζήτηση γύρω από την ευημερία και τη βιωσιμότητα. Πρόκειται για μια διοργάνωση που προσφέρει βήμα σε ειδήμονες, διαμορφωτές πολιτικής και υποστηρικτές της επιστήμης της ευημερίας να συνεργαστούν, να μοιραστούν απόψεις και να προωθήσουν θετικές αλλαγές.

H Αμερικανίδα συγγραφέας και ιδρύτρια του World Happiness Summit Karen Guggenheim, η οποία θα βρεθεί στη χώρα μας για λίγες ημέρες αποκλειστικά για το συνέδριο δήλωσε: «WOHASU began with an event, The World Happiness Summit, which evolved into a community and now a global movement for sustainable happiness and positive change. Our mission is to elevate wellbeing in all areas of life and cultivate a community of like-minded people who are committed to creating win-win scenarios promoting human sustainability and responsible progress».