Το ΙΑΣΩ Γενική Κλινική διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Νεώτερα δεδομένα για τα εμβόλια», η οποία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, ώρα 09:30 π.μ., στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΙΑΣΩ . Σκοπός της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα νεώτερα εμβόλια σε ομάδες πληθυσμού όπως τα παιδιά, οι ενήλικες, οι έγκυες και θηλάζουσες, τα άτομα με νεοπλασματικά νοσήματα και εν γένει οι ανοσοκατασταλμένοι. Συγχρόνως, θα παρουσιαστούν τα οικονομικά οφέλη στην προληπτική ιατρική από την καθολική χρήση των εμβολίων. Η ημερίδα απευθύνεται όχι μόνο στους ιατρούς των ανωτέρω ειδικοτήτων, αλλά και σε όλο το προσωπικό που παρέχει φροντίδα δημόσιας υγείας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν με ομιλίες εκλεκτοί και διακεκριμένοι επιστήμονες, όπως οι κ.κ.: Κωσταντίνος Αθανασάκης, Παναγιώτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης, Δήμητρα Καββαθά, Θεοδώτα Λιακοπούλου – Τσιτσιπή, Ευριπίδης Μπιλιράκης, Χρίστος Παπαδημητρίου, Μιχαήλ Σαμάρκος, Μαρία Χίνη.

Στο πλαίσιο της τελετής έναρξης, ο Πρόεδρος Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ, κ. Γεώργιος Σταματίου θα απονείμει τιμητική πλακέτα στην κυρία Μαρία Θεοδωρίδου, Ομότιμη Καθηγήτρια της Παιδιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο της Επιτροπής Εμβολίων, για τη σημαντική συμβολή της στην Παιδιατρική Λοιμωξιολογία και στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας.

Την έναρξη της ημερίδας θα χαιρετήσει η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κ. Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο κ. Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, Πρόεδρος ΕΟΔΥ, θα αναλύσει τα συμπεράσματα. Συντονιστής της ημερίδας είναι ο κ. Μάριος Κ. Λαζανάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Διευθυντής Παθολογικής – Λοιμωξιολογικής Κλινικής ΙΑΣΩ Γενική Κλινική και Πρόεδρος Επιτροπής Λοιμώξεων Ομίλου ΙΑΣΩ.