Στο νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που παρουσίασε χθες η αρμόδια Υπουργός Νίκη Κεραμέως,

αναφέρονται οι αλλαγές στην επιλογή διοικήσεων στον δημόσιο τομέα, στις οποίες περιλαμβάνονται διοικητές και αναπληρωτές διοικητές Υγειονομικών Περιφερειών και νοσοκομείων.

Το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του Δημοσίου προβλέπει τα εξής:

-Διαφορετική διαδικασία για φορείς πανελλαδικής εμβέλειας και διαφορετική τοπικούς φορείς. Για τα νοσοκομεία ειδικά, προβλέπεται ειδική ομαδοποίηση.

-Αυξημένες απαιτήσεις και αυστηρά ελάχιστα προσόντα ή/και κατά περίπτωση εργασιακή εμπειρία σε σχέση με το αντικείμενο της θέσης.

-Αξιολόγηση με τεστ δεξιοτήτων με ψηφιακό τρόπο

– Συμβόλαια απόδοσης που θα περιλαμβάνουν δράσεις και στόχους και θα υπογράφονται από την αρχή της θητείας των διοικήσεων και θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του αρμόδιου Υπουργείου.

-Αύξηση της θητείας των διοικήσεων από 3 σε 4 έτη, για να υπάρχει το απαιτούμενο χρονικό διάστημα για την ολοκλήρωση του έργου τους.

-Ετήσια αξιολόγηση των διοικήσεων, από την οποία θα προκύψει είτε bonus παραγωγικότητας ή άμεση λήξη της θητείας τους ανάλογα με τις επιδόσεις.

Το νέο νομοσχέδιο τίθεται από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση και αμέσως μετά θα κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή.

Σύμφωνα με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως οι αλλαγές θα δρομολογηθούν από το νέο έτος με πρώτη προτεραιότητα τους επικεφαλής των 7 Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας (ΥΠΕ), και στη συνέχεια έως το τέλος του α’ εξαμήνου θα ακολουθήσουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων και σταδιακά των άλλων φορέων.