Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ΡευΜΑζήν δραστηριοποιείται και φέτος για την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας οργανώνοντας πανελλαδικά φωταγωγήσεις στα χρώματα της Αρθρίτιδας (μπλε) σημαντικών κτιρίων και μνημείων στις πόλεις έδρες των συλλόγων μελών της, την Πέμπτη 12/10/2022 στις 19:00.

Πιο συγκεκριμένα θα φωταγωγηθούν: Ηράκλειο, κτίριο Περιφέρειας Κρήτης, Θεσσαλονίκη, Ομπρέλες, Νέα Παραλία, Πάτρα, Φάρος, Νότιο Πάρκο, Χανιά, Φάρος, Ενετικό Λιμάνι

Σε όλα τα σημεία φωταγώγησης θα υπάρχουν εθελοντές, που θα διανείμουν ενημερωτικά έντυπα.

Η δράση της φωταγώγησης έχει τεθεί υπό την αιγίδα την Ε.Ρ.Ε. (Ελληνική Ρευματολογική Εταιρεία & Επαγγελματική Ένωση Ρευματολόγων Ελλάδος), της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στο πλαίσιο της Φωταγώγησης, θα διοργανωθούν συμβολικοί περίπατοι στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα που θα καταλήγουν στο σημείο της φωταγώγησης ενώ στα Χανιά διοργανώνεται ανοικτή συζήτηση πριν τη φωταγώγηση.

Στο πλαίσιο της ΠΗΑ διοργανώνονται ενημερωτικές εκδηλώσεις: Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Πάτρας θα διοργανώσει Εκδήλωση με τίτλο: «Ο χρόνιος πόνος στα Ρευματικά Νοσήματα» την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στην Αγορά Αργύρη (16:00-21:00). Ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης θα διοργανώσει Ημερίδα με τίτλο: «Ευζωία στα ρευματικά νοσήματα» το Σάββατο 04 Νοεμβρίου στο Ξενοδοχείο Astoria-Capsis (ώρα έναρξης 11:00).

Οι εκδηλώσεις έχουν τεθεί υπό την αιγίδα της ΕΡΕ-ΕΠΕΡΕ, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Κρήτης.