«Όλοι μαζί, στεκόμαστε στο πλευρό των πολιτών της ΕΕ με ανάγκες ψυχικής υγείας», δήλωσε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ, Στέλλα Κυριακίδου, σε πρόσφατο συνέδριο για την παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας. Η Ευρωπαία Επίτροπος σημείωσε ότι πάνω από 1,2 δισ. ευρώ διοχετεύονται από την ΕΕ σε συγκεκριμένες δραστηριότητες για την ψυχική υγεία, και ότι φέτος η Επιτροπή θα διαθέσει 11 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει τα κράτη μέλη στην προώθηση της ψυχικής υγείας σε όλες τις πολιτικές». Ωστόσο, επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψυχικής υγείας.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, θα διατεθούν 30 εκατομμύρια ευρώ για βοήθεια εκείνων «που επλήγησαν από τον επιθετικό πόλεμο της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας».

«Ηολοκληρωμένη προσέγγιση της Ευρώπης για την ψυχική υγεία βάζει τους ανθρώπους στην πρώτη θέση. Γι’ αυτό είναι πυλώνας μιας ισχυρής, ανθρωποκεντρικής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να κάνουμε τη ζωή των ανθρώπων καλύτερη», δήλωσε η κ Κυριακίδου.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η σιωπή γύρω από την ψυχική υγεία πρέπει επιτέλους να σπάσει» και ότι «πρέπει να μπορούμε να πούμε ότι είναι εντάξει το να μην είσαι καλά -δεν είσαι μόνος και πρέπει να αναζητήσεις βοήθεια».