Η Μονάδα Επεμβατικής Πνευμονολογίας της Α΄ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑ στο ΝΝΘΑ”Η ΣΩΤΗΡΙΑ” διοργανώνει από τις 19-23 Οκτωβρίου το ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης και πιστοποίησης στους Ενδοβρογχικούς Υπερήχους (EBUS) της Ευρωπαϊκής πνευμονολογικής Εταιρείας (ERS). H εκπαίδευση των γιατρών βασίζεται στην εξάσκηση σε τελευταίας τεχνολογίας ψηφιακούς προσομοιωτές και σε παρακολούθηση πραγματικών περιστατικών. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η εν λόγω Μονάδα είναι ένα από τα τρία Ευρωπαϊκά Κέντρα Πνευμονολογίας που έχουν την δυνατότητα και την τεχνογνωσία να εκπαιδεύσουν και να πιστοποιήσουν τους γιατρούς στους Ενδοβρογχικούς Υπερήχους (ΕΒUS), με βάση τα standards του ERS, γεγονός που δείχνει το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο όλων των συμμετεχόντων στη Μονάδα.

Το πρόγραμμα διοργανώνεται από τον Γρηγόρη Στρατάκο, Καθηγητή Πνευμονολογίας, Υπεύθυνο Μονάδας Επεμβατικής πνευμονολογίας  της Α’ Πνευμονολογικής Κλινικής του ΕΚΠΑκαι την ομάδα του,  με τη συμβολή και επιστημόνων από το εξωτερικό: Kontagianni (Heidelberg), L. Konge (Copenhagen), J. Annema (Amsterdam), J. Kuijvenhoven, P. Frost Clementsen.

Όπως ανέφερε ο κ.Στρατάκος: “Είμαστε υπερήφανοι που για ακόμη μια φορά φέτος, στις εγκαταστάσεις μας στο ΝΝΘΑ “Σωτηρία”, θα υποδεχθούμε 40 συμμετέχοντες από 24 χώρες του κόσμου σε ένα υψηλότατου επιπέδου διεθνές σεμινάριο που σκοπό έχει να εξασφαλίσει σύγχρονες και πιστοποιημένες δεξιότητες στη νέα γενιά των Πνευμονολόγων”.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε απολύτως στοχευμένο κοινό, το οποίο αποτελούν καταρτισμένοι ιατροί με προϋπηρεσία σε:

  •         Βρογχοσκόπηση
  •         Ταξινόμηση TNM κακοήθων όγκων
  •         Σταδιοποίηση ασθενών – ογκολογία και άλλες καταστάσεις

Για περισσότερες πληροφορίες:

CONVIN S.A.
29 K. Varnali Str., 152 33 Athens, Greece
T: +30 210 6833600 | F: +30 210 6847700
Contact person: Maria Arvaniti