Την Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου φαρμακείου στο Γενικό Νοσοκομείο «Τζάνειο» στον Πειραιά, μετά από δωρεά του κοινωφελούς Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος». Πρόκειται για έργο του Ιδρύματος που υλοποιήθηκε μετά από αίτημα από το Φαρμακευτικό Τμήμα του Νοσοκομείου, το οποίο μάλιστα διεκπεραιώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Το Τζάνειο Νοσοκομείο σήμερα διαθέτει πλέον ένα πλήρες αναβαθμισμένο φαρμακείο, το οποίο εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς. Εξασφαλίζει επιπλέον, καλύτερες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στους εργαζομένους, που τώρα βρίσκονται σε έναν ολοκαίνουργιο χώρο. Ταυτόχρονα, αναβαθμίστηκε και η δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς του Νοσοκομείου.  Ο Υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους κατά το σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε το κοινωφελές ίδρυμα ‘Παύλος Γιαννακόπουλος’ για την πολύτιμη συνεισφορά του και δωρεά στο νοσοκομείο.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος «Παύλος Γιαννακόπουλος», Δημήτρης Π. Γιαννακόπουλος σημείωσε κατά την εκδήλωση των εγκαινίων: «Το Τζάνειο είναι ένα κομβικό νοσοκομείο του ΕΣΥ, που εξυπηρετεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του Λεκανοπεδίου, αλλά και όλα τα νησιά. Για να έχουν οι χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύει κάθε χρόνο ακόμα καλύτερες υπηρεσίες υγείας, το Ίδρυμα Παύλος Γιαννακόπουλος ανακαίνισε μέσω δωρεάς, το φαρμακείο του νοσοκομείου. Στόχος μας ήταν να αποκτήσει το Τζάνειο, ένα σύγχρονο φαρμακείο το οποίο θα εξασφαλίζει απόλυτο έλεγχο όλων των φαρμάκων που διατίθενται στους ασθενείς, διατηρώντας την υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Και μέσα σε μόλις δύο μήνες, παραδώσαμε το αναβαθμισμένο φαρμακείο».