Ένα χάπι για τον δάγγειο πυρετό που αναπτύχθηκε από την Johnson & Johnson (JNJ.N) φάνηκε να προστατεύει από μια μορφή του ιού λίγους ασθενείς σε μια μικρή δοκιμή που πραγματοποιήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία την Παρασκευή.

Επί του παρόντος δεν υπάρχουν ειδικές θεραπείες για τον δάγκειο πυρετό, που αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για την ανθρώπινη υγεία, δήλωσε η εταιρεία πριν από την παρουσίαση των δεδομένων στην ετήσια συνάντηση της Αμερικανικής Εταιρείας Τροπικής Ιατρικής και Υγιεινής στο Σικάγο.

«Είναι η πρώτη θεραπεία που έδειξε αντιική δράση κατά του δάγγειου πυρετού», δήλωσε σχετικά με το φάρμακο η Marnix Van Loock, η οποία επιβλέπει την έρευνα αναδυόμενων παθογόνων για το τμήμα Janssen της J&J.

Σε δοκιμές πρόκλησης σε ανθρώπους, οι ερευνητές εκθέτουν σκόπιμα υγιείς εθελοντές σε ένα παθογόνο για να δοκιμάσουν ένα εμβόλιο ή θεραπεία ή να κατανοήσουν καλύτερα την ασθένεια που προκαλούν.

Ο δάγγειος πυρετός, αν και συχνά είναι ασυμπτωματικός, είναι επίσης γνωστός ως «πυρετός κατά των οστών» για τη σοβαρότητα του πόνου στις αρθρώσεις και των σπασμών που εμφανίζουν ορισμένοι ασθενείς.