Στο φετινό ετήσιο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Απεικόνισης Μαστού (EUSOBI), που πραγματοποιήθηκε στις 28 – 30 Σεπτεμβρίου στη Βαλένθια της Ισπανίας, η Siemens Healthineers παρουσίασε το MAMMOMAT B.brilliant, ένα νέο σύστημα μαστογραφίας με τομοσύνθεση ευρείας γωνίας. Κατά την τομοσύνθεση, η λυχνία κινείται γύρω από τον μαστό σε ευρεία γωνία 50°, η οποία είναι η μεγαλύτερη διαθέσιμη γωνία στην αγορά. Σε συνδυασμό με τον χρόνο σάρωσης περίπου πέντε δευτερολέπτων, το συγκεκριμένο σύστημα μαστογραφίας διαθέτει την ταχύτερη τομοσύνθεση ευρείας γωνίας στην αγορά – δημιουργώντας μια τριδιάστατη εικόνα με υψηλή ανάλυση βάθους στον συντομότερο δυνατό χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο, το σύστημα μπορεί να εντοπίζει μη φυσιολογικά ευρήματα και μικροασβεστώσεις στον ιστό με υψηλή ακρίβεια. Η ταχύτητα λήψης είναι αυξημένη κατά 35% περίπου σε σύγκριση με άλλα συστήματα, γεγονός που προσφέρει περισσότερη άνεση στις ασθενείς κατά την εξέταση. «Τα συστήματά μας πρέπει να παρέχουν ουσιαστικές απαντήσεις σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην περίπτωση της μαστογραφίας, όταν η αγωνιώδης αβεβαιότητα των ασθενών πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο. Μόνο το MAMMOMAT B.brilliant προσφέρει αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό ταχύτητας, ανάλυσης και ευρείας γωνίας», δήλωσε η Verena Schön, Επικεφαλής του Τομέα Ακτινολογικών Προϊόντων στη Siemens Healthineers.

«Επωφελούμαστε ήδη από τα σημαντικά οφέλη που προσφέρει το MAMMOMAT B.brilliant στην κλινική μας ρουτίνα. Η ταχύτητα της τομοσύνθεσης είναι άκρως εντυπωσιακή και η ποιότητα της εικόνας είναι εξαιρετική. Σε συνδυασμό με τη γρήγορη και άνετη τοποθέτηση των ασθενών, αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για εμάς που ασχολούμαστε με τη μαστογραφία», σχολίασε η Δρ. Machteld Keupers στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο UZ Leuven στο Βέλγιο.

Τα στοιχεία της ασθενούς και τα βήματα της εξέτασης είναι ορατά από κάθε οπτική γωνία στην οθόνη παρουσίασης. Η νέα λειτουργία ComfortMove διευκολύνει τους χρήστες στην τοποθέτηση της ασθενούς, διασφαλίζοντας ότι μπορούν να προσαρμόσουν εύκολα και γρήγορα το σύστημα στην ανατομία κάθε ασθενούς. Η λειτουργία ComfortMove, η οθόνη και το λέιζερ τοποθέτησης συμβάλλουν ώστε να επιταχυνθεί σημαντικά η προετοιμασία της εξέτασης.