Πρόσθετα μέτρα για την προστασία των ατόμων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, και των οικογενειών τους, όπως και για τις επιχειρήσεις τους ή για αυτές στις οποίες εργάζονται, ζήτησε από τη Λάρισα, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και του European Disability Forum Ιωάννης Βαρδακαστάνης, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου.

Με αφορμή τις πλημμύρες που έπληξαν όλη τη Θεσσαλία και επηρέασαν τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, ο κ. Βαρδακαστάνης επισκέφτηκε τα γραφεία της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Θεσσαλίας στη Λάρισα, και είχε συνάντηση με εκπροσώπους και μέλη της Ομοσπονδίας και των Σωματείων των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις σε όλη τη χώρα αλλά και αυτά που έχουν προκύψει μετά τις καταστροφές.

Ο κ. Βαρδακαστάνης τόνισε ότι με την ανάληψη των θέσεων του νέου Περιφερειάρχη και των νεοεκλεγέντων δημάρχων, με πρωτοβουλία της ΕΣΑμεΑ και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας, θα πραγματοποιηθεί ευρεία εκδήλωση- σύσκεψη ώστε να συζητηθούν διεξοδικά και θα δοθούν λύσεις, με τη βοήθεια επιστημόνων και ζητώντας την αιγίδα της Περιφέρειας, για τα ζητήματα της Πολιτικής προστασίας σε σχέση με τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους.