Η SOFMEDICA, ένας από τους μεγαλύτερους Ομίλους εταιρειών υγειονομικής περίθαλψης στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, ανακοίνωσε την έναρξη της δραστηριότητάς της στην Κροατία, εξέλιξη που αποτελεί σταθμό στην αδιάκοπη πορεία ανάπτυξής της.

Η στρατηγική αυτή κίνηση έρχεται σε συνέχεια της επιτυχημένης εισόδου στην ουγγρική αγορά πριν από δύο χρόνια, αντανακλώντας τη δέσμευση της SOFMEDICA για την παροχή πρωτοποριακών τεχνολογιών σε όλο και περισσότερους ασθενείς στην Ευρώπη, όπου η εταιρεία καταγράφει μια παρουσία 29 ετών.

Πιο συγκεκριμένα, η επέκταση της SOFMEDICA καθιστά διαθέσιμη τη ναυαρχίδα των τεχνολογιών της εταιρείας, το ρομποτικό χειρουργικό σύστημα da Vinci, σε ένα μεγάλο εύρος ασθενών στην Κροατία. Σήμερα λειτουργούν περισσότερα από 8.000 προγράμματα ρομποτικής χειρουργικής da Vinci παγκοσμίως και η εισαγωγή αυτής της πρωτοποριακής τεχνολογίας στην κροατική αγορά αποτελεί σημαντικό ορόσημο. Οι Κροάτες ασθενείς μπορούν να απολαμβάνουν πλέον τα οφέλη αυτής της καινοτόμου τεχνολογίας, όπως ελαχιστοποίηση της απώλειας αίματος και των επιπλοκών, ταχύτερη ανάρρωση και μικρότερη παραμονή στο νοσοκομείο, βελτιώνοντας τη συνολική εμπειρία του ασθενούς.

Η Κροατία, με τη στρατηγική της θέση και το καθεστώς μέλους της ΕΕ, διαθέτει ισχυρές προοπτικές ανάπτυξης. Με πληθυσμό άνω των τεσσάρων εκατομμυρίων, αποτελεί μια δυναμική αγορά για επενδύσεις. Η χώρα σημειώνει σταθερή αύξηση του ΑΕΠ της, που σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κυμανθεί στο 1,6% για το 2023 και στο 2,3% για το 2024, στοιχείο που την καθιστά ελκυστικό προορισμό για τις επιχειρήσεις. Καθώς οι δαπάνες για την υγειονομική περίθαλψη αυξάνονται, ανοίγονται νέες ευνοϊκές προοπτικές για περαιτέρω επενδύσεις σε υποδομές υγειονομικής περίθαλψης, ειδικά για την αντιμετώπιση του καρκίνου και των προβλημάτων υγείας που σχετίζονται με την καρδιά.