«Πρόσβαση για όλους» είναι το φετινό μήνυμα της Παγκόσμιας  Ημέρας Ψωρίαση όπως μας ενημερώνει το Σωματείο Υποστήριξης Ψωριασικών Ασθενών «ΚΑΛΥΨΩ».  Ο πρωταρχικός στόχος της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι να διασφαλιστεί ότι όσοι πάσχουν από ψωριασική νόσο έχουν οικονομικά προσιτή πρόσβαση στη σωστή θεραπεία την κατάλληλη στιγμή. Όλοι όσοι ζουν με ψωριασική νόσο αξίζουν πρόσβαση σε ποιοτική περίθαλψη ανεξάρτητα από το εισόδημά τους ή τη γεωγραφική τους θέση. «Τα συστήματα υγείας πρέπει να αγκαλιάσουν καινοτομίες στη διάγνωση, τη θεραπεία και τη διαχείριση των μη μεταδιδόμενων νόσων όπως η ψωριασική νόσος, που απαιτούν μακροχρόνια φροντίδα, πρόσβαση και συμμόρφωση στη θεραπεία, ψυχοκοινωνική υποστήριξη και συντονισμό από παρόχους φροντίδας σε όλους τους κλάδους. Η εκπλήρωση παγκόσμιων δεσμεύσεων για την επίτευξη καθολικής υγειονομικής κάλυψης θα βελτίωνε ουσιαστικά την παγκόσμια υγεία και ιδιαίτερα τη ζωή των ανθρώπων που ζουν με χρόνιες παθήσεις όπως η ψωριασική νόσος.» τόνισε ο κος Κώστας Λούμος, Πρόεδρος του Σωματείου « ΚΑΛΥΨΩ».

Η Παγκόσμια Υγειονομική Κάλυψη είναι το κλειδί για τη μείωση του φόρτου της ψωριασικής νόσου διασφαλίζοντας ότι οι πληθυσμοί έχουν πρόσβαση σε οικονομικά προσιτή βασική υγειονομική περίθαλψη, φάρμακα και θεραπεία και ότι τα άτομα μπορούν να διαγνωστούν γρήγορα και με ακρίβεια και να λαμβάνουν έγκαιρη και κατάλληλη θεραπεία, επισημαίνει η και Καίτη Αντωνοπούλου, Γενική Γραμματέας του Σωματείου.

Οι δράσεις του «ΚΑΛΥΨΩ»  για την παγκόσμια ημέρα, με τη ευγενική υποστήριξη των εταιρειών Leo Pharma & Φαρμασέρβ – Lilly,  είναι η φωταγώγηση  κεντρικών χώρων σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας όπως το πέτρινο ρολόι στο Πασαλιμάνι-Πειραιά,το συντριβάνι στη πλατεία Ομονοίας,το γλυπτό «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου στη Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης , το Θέατρο Απόλλων στην Πάτρα,η ενημέρωση πολιτών μέσω social media campaign που αφορά την περίοδο 23 – 29 Οκτωβρίου 2023  και αποστολής Δελτίου Τύπου.