Σε χθεσινή της ανακοίνωση, η παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνος αναφέρει ότι οι ισραηλινές αρχές προειδοποίησαν για εκκένωση του νοσοκομείου Αλ Κουντς στη Λωρίδα της Γάζας. Σε ανάρτηση της στο FB, ανέφερε ότι την Κυριακή το πρωί  υπήρχαν επιδρομές σε απόσταση 50 μέτρων από το νοσοκομείο.

Ο ισραηλινός στρατός μέσα στο Σαββατοκύριακο  διεύρυνε τις αεροπορικές και χερσαίες επιθέσεις του στη Λωρίδα της Γάζας, κλιμακώνοντας  την χερσαία επίθεση του. Η περιοχή βρισκόταν σε σχεδόν πλήρη συσκότιση, ενώ είχαν διακοπεί οι υπηρεσίες διαδικτύου και τηλεφώνου. Σύμφωνα με τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών και την Παλαιστινιακή Ερυθρά Ημισέληνο όλα τα παραπάνω  ήταν αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών. Οι Ισραηλινές αρχές δήλωσαν ότι θα επιτραπεί η πρόσβαση σε φορτηγά που μεταφέρουν τρόφιμα, νερό και φάρμακα. O Γενικός Γραμματέας του OHE, Αντόνιο Γκουτέρες, εξέφρασε την  λύπη του για την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιθέσεων δηλώνοντας από την πρωτεύουσα του Νεπάλ τα εξής: «Η κατάσταση στη Γάζα γίνεται όλο και πιο απελπιστική από ώρα σε ώρα. Λυπάμαι που αντί για μια αναγκαία απαραίτητη ανθρωπιστική εκεχειρία, που υποστηρίζεται από τη διεθνή κοινότητα, το Ισραήλ κλιμάκωσε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με έρευνα διεθνούς οργανισμού, στη Γάζα, ακόμα και πριν προκύψουν τα γεγονότα του τελευταίου μήνα, 4 στα 5 παιδιά ζούσαν ήδη με κατάθλιψη, φόβο και θλίψη,. Περισσότερα από τα μισά παιδιά που ερωτήθηκαν  ανέφεραν ότι είχαν σκεφτεί να αυτοκτονήσουν. Αυτός ο πόλεμος έχει κάνει την παραπάνω άσχημη κατάσταση ακόμα χειρότερη.