Παρουσία κορυφαίων επαγγελματιών και ειδικών πραγματοποιήθηκε το 79ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας απο 4 έως 7 Οκτωβρίου 2023.

Η ετήσια εκδήλωση με θέμα “Αντιπαραθέσεις, Καινοτομία και Αριστεία”που έλαβε χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, έδωσε την ευκαιρία σε περισσότερους απο 1000 Ορθοπαιδικούς χειρουργούς, ερευνητές και επαγγελματίες υγείας να συναντηθούν, να ανταλλάξουν γνώσεις και να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα.

Το συνέδριο περιελάμβανε μια σειρά από στρογγυλές τράπεζες, συμπόσια και διαλέξεις που κάλυπταν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που σχετίζονται με την Ορθοπαιδική Χειρουργική και την Τραυματολογία και τα σημεία καινοτομίας και αριστείας. Καταξιωμένοι ομιλητές από την Ελλάδα αλλά και από τη διεθνή ιατρική κοινότητα μοιράστηκαν τις ιδέες και τα ερευνητικά τους αποτελέσματα.

Ερευνητές και κλινικοί γιατροί είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις πρόσφατες ερευνητικές και κλινικές μελέτες τους. Αυτές οι παρουσιάσεις πρόσφεραν πολύτιμες πληροφορίες για τις αναδυόμενες τάσεις και τις καινοτόμες θεραπευτικές προσεγγίσεις στον τομέα της Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας.

Το συνέδριο παρείχε άφθονες ευκαιρίες δικτύωσης στους συμμετέχοντες. Αυτές οι αλληλεπιδράσεις ενθάρρυναν την ανταλλαγή ιδεών και τις μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των συνέδρων.

Στον ειδικό εκθεσιακό χώρο, όπου παρουσιάστηκαν τα πιο σύγχρονα ορθοπαιδικά προϊόντα, οι νέες τεχνολογίες και υπηρεσίες από κορυφαίους κλάδους, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να διερευνήσουν τον σύγχρονο εξοπλισμό και τις τεχνολογίες αιχμής.

Το συνέδριο περιελάμβανε μεταξύ άλλων κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να βιώσουν την τοπική κουλτούρα και να ενισχύσουν τις διαπροσωπικές σχέσεις.

Εκτός από την Τελετή Έναρξης, την οποία τίμησε με την παρουσία της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, αποφασίστηκε από  το ΔΣ και την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (Ε.Ε.Χ.Ο.Τ.) Ζωή Χ. Νταϊλιάνα, να μην πραγματοποιηθούν φέτος κοινωνικές εκδηλώσεις και οι προβλεπόμενες δαπάνες να διατεθούν προς όφελος των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας.