Τα προβλήματα των πασχόντων από Σακχαρώδη Διαβήτη στην χώρα μας συζητήθηκαν κατά την πρόσφατη συνάντηση του προέδρου της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ Χρήστου Δαραμήλα με τον Υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Δαραμήλας επεσήμανε στον Υπουργό το αίτημα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ για αναγνώρισή της από το Υπουργείο, ως επίσημο συνομιλητή της Πολιτείας σε θέματα που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη. Τόνισε επίσης την αναγκαιότητα της δημιουργίας Εθνικού Σχεδίου Δράσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη, το οποίο θα αποτελέσει τομή στα δρώμενα του Υπουργείου Υγείας και στην εξυπηρέτηση του Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας. Επίσης, αναφέρθηκε στην ανάγκη για επανεξέταση του σοβαρού ζητήματος της αναδιαμόρφωσης του ετήσιου προϋπολογισμού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, η οποία θα πρέπει να είναι ανάλογη με τον επιπολασμό της πάθησης, ώστε να δοθεί πρόσβαση στα νέα ιατροτεχνολογικά προϊόντα και στους πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην ανάγκη λειτουργίας και στελέχωσης των Διαβητολογικών Κέντρων και Ιατρείων της χώρας μας και της αναδιαμόρφωσης της υπάρχουσας νομοθεσίας, ώστε περισσότεροι γιατροί να λάβουν εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη καλύπτοντας έτσι πιο γρήγορα τις πανελλήνιες ανάγκες. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, άκουσε επισταμένα τα αιτήματα της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και συμφώνησε πως ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια χρόνια πάθηση που χρειάζεται διαρκή παρακολούθηση. Ειδικότερα, όσον αφορά στα Διαβητολογικά Κέντρα, επεσήμανε όχι μόνο την ανάγκη ύπαρξης Διαβητολογικών Κέντρων, αλλά και την επαρκή στελέχωσή τους από όλες τις ειδικότητες που άπτονται του Σακχαρώδη Διαβήτη, όπως εξειδικευμένους ιατρούς στον Σακχαρώδη Διαβήτη, καρδιολόγο, οφθαλμίατρο, νευρολόγο και αγγειολόγο.

Επίσης, τόνισε την ανάγκη δημιουργίας Διαβητολογικών Κέντρων σε μεγάλα αστικά κέντρα, ενώ για την Κρήτη, ανέφερε πως είναι απαραίτητη η ύπαρξη και η σωστή στελέχωση δυο Διαβητολογικών Κέντρων, ένα στο ΠΑΓΝΗ και ένα στο Νοσοκομείο των Χανίων. Επιπλέον, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία με δική του επίβλεψη να πραγματοποιηθεί συνάντηση ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας, την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ και τον ΕΟΠΠΥ, ώστε να λυθούν τα προβλήματα που άπτονται οικονομικών ζητημάτων.