Μια ακόμη πρωτοβουλία  έμπρακτης υποστήριξης και ενδυνάμωσης του γυναικείου προσωπικού της, και όχι μόνο, ανέλαβε η Bristol Myers Squibb (BMS) Ελλάδας τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023, διοργανώνοντας  εσωτερική ενημερωτική εκδήλωση με θέμα την Εμμηνόπαυση. Στόχος της ενέργειας ήταν η ενημέρωση των εργαζομένων, γυναικών και ανδρών, για αυτήν την απόλυτα φυσιολογική βιολογική διαδικασία η οποία όμως, εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να περιβάλλεται από παρανοήσεις και προκαταλήψεις.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης (18 Οκτωβρίου) από την Ομάδα Εργαζομένων B-NOW Greece, μέλος του παγκόσμιου Δικτύου Γυναικών της Bristol Myers Squibb B-NOW με αποστολή να διασφαλίζει ότι όλες οι γυναίκες της εταιρείας έχουν ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης, εξέλιξης και συνεισφοράς στην αποστολή του οργανισμού.

Την κεντρική ομιλία της εκδήλωσης πραγματοποίησε η κα Αθανασία Παππά, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εμμηνόπαυσης και Επισκέπτρια Υγείας, η οποία μετέφερε τις γνώσεις και την εμπειρία της, προτείνοντας ταυτόχρονα τρόπους για να ξεπεραστούν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες την περίοδο της εμμηνόπαυσης, με έμφαση στον τρόπο ζωής και τις υγιεινές συνήθειες. Μάλιστα η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα υγιεινό ελαφρύ γεύμα, για να υπενθυμίσει τη  σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής κατά τη διάρκεια αυτής της φάσης. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η κα Παππά «δεν πρέπει να φοβόμαστε τις αλλαγές σε αυτό το  στάδιο, αλλά να μαθαίνουμε για αυτές και να εφαρμόζουμε τρόπους για να περάσουμε με επιτυχία στο επόμενο στάδιο ζωής».