Η ELPEN εμπλουτίζει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της στην κατηγορία των προβιοτικών συμπληρωμάτων διατροφής με το νέο almora PLUS® CEREBIOME®. Πρόκειται για το νέο ψυχοβιοτικό για την υποστήριξη της φυσιολογικής ψυχολογικής και νευρικής λειτουργίας. Ο σύγχρονος τρόπος ζωής δημιουργεί ένταση και άγχος, με αποτέλεσμα αρκετοί άνθρωποι να είναι ευάλωτοι σε πολλές σωματικές και ψυχικές ασθένειες. Η συναισθηματική ευεξία έχει άμεσο αντίκτυπο στην σωματική υγεία και το αντίστροφο. Το στρες επηρεάζει όλα τα συστήματα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του γαστρεντερικού συστήματος. Είναι ευρέως γνωστό ότι το έντερο έχει ισχυρή σύνδεση με το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα στη διατήρηση της συνολικής υγείας. Ένα υγιές έντερο με ποικιλία ωφέλιμων αποικιών μικροοργανισμών είναι ζωτικής σημασίας για την φυσιολογική εγκεφαλική λειτουργία και τις συναισθηματικές εκδηλώσεις. Η έκθεση στο στρες έχει ως αποτέλεσμα τις αλλοιώσεις στην αμφίδρομη επικοινωνία του άξονα εγκεφάλου-εντέρου η οποία τελικά μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας σειράς γαστρεντερικών διαταραχών.

To almora PLUS® CEREBIOME® είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει στη σύνθεσή του ένα μοναδικό συνδυασμό ψυχοβιοτικών του Lactobacillus helveticus Rosell® –52 & του Bifidobacterium longum Rosell® –175 (CEREBIOME®) και Βιταμίνης Β6. To almora PLUS® CEREBIOME® συμβάλλει στη φυσιολογική ψυχολογική λειτουργία, στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος καθώς και στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης. Είναι κατάλληλο για ενήλικες και διατίθεται σε συσκευασία των 30 καψουλών.

Τα ψυχοβιοτικά είναι μια ειδική κατηγορία προβιοτικών, τα οποία προσφέρουν οφέλη για την ψυχική υγεία των ατόμων.  Διαφέρουν από τα συμβατικά προβιοτικά στην ικανότητά τους να παράγουν ή να διεγείρουν την παραγωγή νευροδιαβιβαστών, λιπαρών οξέων βραχείας αλυσίδας κ.α.