Με αφορμή την επίθεση και την άσκηση σωματικής βίας σε νοσηλευτή του Τζανείου από ασθενή, επειδή αργούσε η εξυπηρέτησή του στο χειρουργικό τμήμα των Επειγόντων Περιστατικών του νοσοκομείου, η Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού (Πα.Σ.Ο.Νο.Π) προέβη σε ανακοίνωση τονίζοντας τα εξής:

«Το εν λόγω περιστατικό δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, αλλά συμβαίνει συχνότατα σε όλες τις δημόσιες δομές, με τους εργαζόμενους να κινδυνεύουν συνεχώς, απροστάτευτοι και απαξιωμένοι από το κράτος, με το ΕΣΥ να εμφανίζει συλλήβδην μια εικόνα εγκατάλειψης.

Η τραγική υποστελέχωση σε νοσηλευτικό προσωπικό, έχει μετατρέψει τις εφημερίες των νοσοκομείων σε χώρους βασανισμού των πολιτών, με αποτέλεσμα τα θερμά επεισόδια

και οι εκρήξεις βίας να αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, με τελικούς αποδέκτες αυτούς που έρχονται σε άμεση επαφή με τους ασθενείς. Γενικότερα, το καταδικαστέο αυτό συμβάν, είναι κομμάτι ενός ευρύτερου παζλ κατάρρευσης του δημόσιου συστήματος υγείας, που μόνο με γενναίες πολιτικές

αποφάσεις μπορεί να αντιμετωπιστεί».

Σημειώνεται ότι η ΠΟΕΔΗΝ στην καταγγελία της για την επίθεση κατά του νοσηλευτή στο Τζάνειο, στηλιτεύει τη στάση της Διοίκησης του νοσοκομείου που όπως τονίζει «παρόλο που ο νοσηλευτής υπέβαλε μήνυση και βρέθηκε στο αυτόφωρο δικαστήριο ως μάρτυρας, η Διοίκηση τον άφησε «απροστάτευτο» και δεν εμφανίστηκε. «Εάν χρειασθεί δικηγόρο θα τον πληρώσει από τη τσέπη του; Η διοίκηση ήθελε προφανώς να αποσιωπηθεί το συμβάν. Διαφορετικά θα έμπαινε μπροστά και θα κατέθετε μήνυση η ίδια. Οι δικηγόροι του νοσοκομείου θα ήταν δίπλα στο συνάδελφο» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ.