Ένα εμβληματικό επιστημονικό γεγονός, σημείο αναφοράς για την Καρδιολογία και ευρύτερα την Καρδιαγγειακή ιατρική, θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα μεταξύ 3-5 Νοεμβρίου 2023 (Grand Hyatt Athens).

Πρόκειται για το Περιφερειακό Συνέδριο του American College of Cardiology, «ACC Middle East & Eastern Mediterranean 2023» που γίνεται για πρώτη φορά στην Ευρώπη, έχει ως κύριο μήνυμα “Transforming Global Health Together» και διοργανώνεται σε συνεργασία με την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία. Η αναμενόμενη συμμετοχή είναι πάνω από 1.500 επαγγελματίες υγείας από την Ευρώπη, καθώς και από χώρες της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Το Επιστημονικό Πρόγραμμα περιλαμβάνει εργαστήρια εκμάθησης, διαδραστικές συνεδρίες, θέματα σχετικά με λοιμώδεις νόσους, καρδιακές βλάβες & πρόληψη, καρδιοογκολογία, δύσκολα κλινικά περιστατικά, αγγειοκαρδιοπάθειες, καρδιακή ανεπάρκεια, μυοκαρδιοπάθειες και άλλα.  Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί μία πολύ ενδιαφέρουσα συνεδρία για Επαγγελματίες Υγείας όπου το ACC θα παρουσιάσει το NCD Academy, μια δωρεάν, διαδικτυακή, διαπιστευμένη από μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME) και παγκοσμίως προσβάσιμη εκπαιδευτική πλατφόρμα για τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης για να βελτιώσουν τις γνώσεις τους σχετικά με την πρόληψη και τη θεραπεία των μη μεταδοτικών ασθενειών (NCD: Non-communicable Diseases).

Ο κ. Κωνσταντίνος Τσιούφης, Καθηγητής Καρδιολογίας στην Α΄ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΓΝΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ και Governor του ACC σε Ελλάδα και Κύπρο αναφέρει:

“Η διεξαγωγή του συνεδρίου της ACC  αποτελεί ένα ιδανικό περιβάλλον για να τονίσουμε τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης και ενημέρωσης των επαγγελματιών υγείας, καθώς και τον καίριο ρόλο των γενικών και ειδικών ιατρών στη διαχείριση των χρόνιων νοσημάτων».

Το NCD Academy είναι απόρροια της συνεργασίας μεταξύ του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καρδιάς και της NCD Alliance με τη Viatris ως ιδρυτικό χορηγό. Mέσω του eLearning εξυπηρετούνται οι εκπαιδευτικές ανάγκες των Επαγγελματιών Υγείας, ενώ η μορφή των μαθημάτων είναι διαδραστική και σχεδιάζονται από ειδικούς παγκόσμιας εμβέλειας που συγκρίνουν κορυφαίες κατευθυντήριες οδηγίες για τον έλεγχο, πρόληψη και διαχείριση των παραγόντων κινδύνου που μπορούν να προληφθούν στις κατηγορίες των κύριων χρόνιων νοσημάτων.