Τιμητική διάκριση για τη δέσμευσή της να προασπίζει την υγεία και την ευημερία των ανθρώπων της, εντός και εκτός του εργασιακού τους περιβάλλοντος, απέσπασε η Servier Hellas στα HR Awards 2023, λαμβάνοντας χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Excellence in Workplace Well-being» για την πρωτοβουλία «The COLONO45».

Το «The COLONO45» αποτελεί μία δράση την οποία η Servier Hellas σχεδίασε και υλοποίησε στο πλαίσιο της ολιστικής προσέγγισης φροντίδας και προστασίας των ανθρώπων της, αλλά και με στόχο να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για την καίρια σημασία του προληπτικού ελέγχου στην εμφάνιση καρκίνου παχέος εντέρου.

Με κύριο μήνυμα «Είναι εύCOLON μην το αμελείς», κάλεσε αρχικά όλα τα μέλη της ομάδας της, ηλικίας 45 ετών και άνω, να αποδεχτούν την πρό(σ)κληση «να σπάσουν το ταμπού», κάνοντας προληπτικό έλεγχο μέσω της εξέτασης της κολονοσκόπησης. Σε επόμενο στάδιο, μέσω της δημιουργίας video με πρωταγωνιστές τους ίδιους τους εργαζόμενους και κύριο μήνυμα την προαγωγή της πρόληψης, σχεδίασε και υλοποίησε καμπάνια στα κανάλια της στα social media προκειμένου να διαδώσει το σημαντικό αυτό μήνυμα «Κάνουμε πρόληψη!».

Το χρυσό βραβείο παρέλαβε, εκ μέρους όλης της ομάδας της Servier Hellas, ο Ziad Matta, General Manager Servier Hellas & Cyprus, ο οποίος δήλωσε «Το μήνυμά μας απλό. Κάνουμε πρόληψη! Σας καλούμε όλους λοιπόν να κάνετε το ίδιο. Και αν σωθεί μία ζωή από όλους όσοι βρισκόμαστε απόψε σε αυτή την αίθουσα, τότε η αποστολή μας θα έχει εκπληρωθεί».