Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η ΚΥΑ με την οποία οι πληγέντες από την κακοκαιρία «Daniel» του περασμένου Σεπτεμβρίου στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, απαλλάσσονται από τη συμμετοχή στη χορήγηση φαρμάκων, εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων.

Όπως ορίζεται στο ΦΕΚ, το οποίο συνυπογράφουν οι Υπουργοί Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, όπως και οι Υφυπουργοί, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, και Αθανάσιος Πετραλιάς και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, οι αποδεδειγμένα πληγέντες απαλλάσσονται από τη συμμετοχή τους έως και τις 31 Μαρτίου 2024.

Η απαλλαγή των δικαιούχων πραγματοποιείται κατά τον χρόνο έκδοσης των συνταγών, παραπεμπτικών και γνωματεύσεων, μέσω ειδικής και κατάλληλης παραμετροποίησης του συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ και των συστημάτων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Ως ανώτατο ποσό απαλλαγής ανά δικαιούχο ορίζεται το ποσό των εκατό (100) ευρώ, ενώ παράλληλα οι δαπάνες που αφορούν στην εκτέλεση παραπεμπτικών διαγνωστικών εξετάσεων και ηλεκτρονικών γνωματεύσεων παροχών των δικαιούχων πληγέντων από την κακοκαιρία «Daniel» θα υποβάλλονται στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. διακριτά, έτσι ώστε η πρόσθετη δαπάνη που προκαλείται από την απαλλαγή των δικαιούχων από τη συμμετοχή, να αναζητηθεί κατόπιν ειδικής χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το Υπουργείο Υγείας αποσκοπεί στην άμεση και αποτελεσματική κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των συμπολιτών μας που επλήγησαν, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η ελληνική κυβέρνηση στέκεται σταθερά στο πλευρό των πληγέντων.