Η Pharmathen, κορυφαία εταιρεία στην ανάπτυξη και διανομή σύνθετων καινοτόμων φαρμακευτικών σκευασμάτων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την εξαγορά της CBL Patras («CBL»), εταιρείας καθετοποιημένης παραγωγής πεπτιδίων υψηλής τεχνολογίας και εγκεκριμένης από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA).

Η Pharmathen έχει αναπτύξει ένα από τα πιο προηγμένα χαρτοφυλάκια Ενέσιμων Προϊόντων Βραδείας Αποδέσμευσης (LAI), Σκευάσματα Ελεγχόμενης Αποδέσμευσης (Sustained Release Oral Solid) και Οφθαλμικά Σκευάσματα, τα οποία παράγονται στις εγκαταστάσεις της στην Ελλάδα, οι οποίες έχουν λάβει έγκριση από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) καθώς και από την ΕΕ. Η εξαγορά της CBL επιβεβαιώνει την προσήλωση της Pharmathen στην καινοτομία και την αφοσίωσή της στη μακροπρόθεσμη ανάπτυξη, ενδυναμώνοντας περαιτέρω τη θέση της στην παγκόσμια αγορά των θεραπευτικών πεπτιδίων, η αξία της οποίας εκτιμάται σήμερα στα 38 δισ. ευρώ και αναμένεται να φτάσει τα 100 δισ. ευρώ έως το 2033.

Η CBL ιδρύθηκε το 1990 από τον καθηγητή Κλεομένη Μπάρλο και αποτελεί έναν από τους βασικούς προμηθευτές πεπτιδικών υλικών στην Ευρώπη, προσφέροντας πεπτιδικές πρώτες ύλες και ενδιάμεσα πεπτίδια, καθώς και βιομηχανικής και εμπορικής κλίμακας ιδιόκτητα και γενικά πεπτίδια GMP. Η οικογένεια Μπάρλου θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τη Pharmathen και τη διοικητική ομάδα της CBL, με στόχο να εδραιώσει και να παρέχει σε οποιαδήποτε κλίμακα την απαιτούμενη υποστήριξη για την ανάπτυξη της (καθετοποιημένης) επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Δημήτρης Καδής, Διευθύνων Σύμβουλος της Pharmathen, δήλωσε: «Αυτή η εξαγορά αποτελεί ένα ορόσημο για την εταιρεία και αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο τη δέσμευση της Partners Group να επενδύει και να δίνει συνεχώς ώθηση στη βιώσιμη ανάπτυξη της Pharmathen, ήδη από την εξαγορά της εταιρείας τον Ιανουάριο του 2022». Ο Κλεομένης Μπάρλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CBL πρόσθεσε: «Μέσω συνεχών επενδύσεων στη CBL από τη Pharmathen και την Partners Group, ενισχύουμε περαιτέρω την τοπική κοινωνία της Πάτρας, προάγοντας ευκαιρίες απασχόλησης μέσω της εισαγωγής νέων τεχνολογιών, δεξιοτήτων, γνώσεων και τεχνογνωσίας».