Αίτημα, για τη συνδρομή του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στη συγκέντρωση και αποστολή υγειονομικού υλικού στη Λωρίδα της Γάζας, απεύθυνε ο Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα Γιόυσεφ Ντόρκχομ, στο πρόεδρο του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη κατά την πρόσφατη συνάντησή τους. Ο Πρέσβης της Παλαιστίνης αναφέρθηκε επίσης στο ενδεχόμενο οργάνωσης ομάδας εθελοντών γιατρών και νοσοκόμων που θα μπορούσαν να μεταβούν στην περιοχή για να παράσχουν βοήθεια, ενώ ζήτησε τη διαμεσολάβηση του Συλλόγου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα μετακομιδής τραυματισμένων Παλαιστινίων για θεραπεία σε ελληνικά νοσοκομεία. Την ισχυρή βούληση του ΙΣΑ να συνδράμει με κάθε δυνατό τρόπο τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, εξέφρασε ο κ. Πατούλης τονίζοντας ότι θα αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες προκειμένου να συγκεντρωθούν τα αιτούμενα υλικά, αρχής γενομένης από τα αποθέματα του Κοινωνικού Φαρμακείου του Συλλόγου, τα οποία είναι άμεσα διαθέσιμα.

Σχετικά με το ζήτημα της αποστολής εθελοντών στην περιοχή, ο κ. Πατούλης προέκρινε το θέμα της ασφαλούς μετάβασης και παραμονής τους, προτείνοντας να οριστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία σε αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μπορούν να εργαστούν με ασφάλεια σε νοσοκομεία που θα στηθούν για την περίθαλψη τραυματιών εκτός των πεδίων σύγκρουσης.

Επίσης, ο κ. Πατούλης δεσμεύτηκε ότι ο ΙΣΑ θα προβεί στις απαραίτητες συνεννοήσεις με το Υπουργείο Υγείας και με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να εξετασθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς τραυματιών από τη Γάζα σε ελληνικά νοσοκομεία. «Στην εφιαλτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά την ανάφλεξη των πολεμικών συγκρούσεων στην πολύπαθη περιοχή, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών θα πράξει ότι είναι δυνατόν για την ανακούφιση των φίλων Παλαιστινίων» τόνισε ο κ. Πατούλης.