Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών, Εθελοντών, Φίλων, Ιατρών «ΚΕΦΙ» Αθηνών διοργανώνει Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΠΑΓΚΡΕΑΤΟΣ – Αναζητώντας το φαινομενικά αδύνατο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 και ώρα 17:30 – 21:00.

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο φιλόξενο χώρο του Αμφιθεάτρου του Ινστιτούτου ΠΑΣΤΕΡ (Βασιλίσσης Σοφίας 127, Αθήνα, 11521, είσοδος από Ευρωκλινική) και θα συμμετέχουν καταξιωμένοι ιατροί και άλλοι επιστήμονες υγείας. Σκοπός μας είναι να μπορέσουν να ενημερώσουν για τις σημαντικές εξελίξεις στις μεθόδους πρόληψης, διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου του παγκρέατος.  Η Ημερίδα θα χωριστεί σε τρεις ενότητες:

Κατά την πρώτη ενότητα με συντονίστριες την κα Αιμιλία Σταθάκου και την κα Ζωή Γραμματόγλου ασθενείς και φροντιστές θα αποτυπώσουν την εμπειρία τους ερχόμενοι σε επαφή με τον καρκίνο του παγκρέατος.

Κατά τη δεύτερη ενότητα με συντονιστές τον κ. Αλέξανδρο Αρδαβάνη, Παθολόγο – Ογκολόγο, Διευθυντή Α’ Παθολογικό Τμήμα, Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας», τον κ. Χρήστο Δερβένη, Διευθυντή Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας-Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος, Νοσοκομείο «Metropolitan Hospital» και τον κ. Ιωάννη Καραϊτιανό, Αμ. Επίκ. Καθηγητή Χειρουργικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Διευθυντή Χειρουργικής Κλινικής, Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, τ. Συντονιστή Διευθυντή Ογκολογικής Χειρουργικής Κλινικής, Α.Ο.Ν.Α. Άγιος Σάββας, Πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ογκολογίας και κατά την τρίτη ενότητα με συντονιστές αντίστοιχα τον κ. Γεώργιο Πισσάκα, Ακτινοθεραπευτή Ογκολόγο, Συντονιστή Διευθυντή Ακτινοθεραπευτικού Ογκολογικού Τμήματος, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και την κα Μαρία Θεοχάρη, Παθολόγο Ογκολόγο, Γ.Ν.Α. «Λαϊκό» καταξιωμένοι επιστήμονες θα εξηγήσουν τις εξελίξεις αναφορικά με τον καρκίνο του παγκρέατος.