Η Pfizer θα περικόψει 500 θέσεις εργασίας στο Sandwich, στο Κεντ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στο πλαίσιο του σχεδιασμού  μείωσης κόστους 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε η φαρμακοβιομηχανία την Τρίτη, σύμφωνα με το Reuters.

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία ανακοίνωσε το πρόγραμμα μείωσης του κόστους τον Οκτώβριο, αφού μείωσε τις προβλέψεις εσόδων για ολόκληρο το έτος λόγω των χαμηλότερων από τις αναμενόμενες πωλήσεις του εμβολίου και της θεραπείας για τhν COVID-19.

Η πτώση της ζήτησης προκάλεσε επίσης την πρώτη τριμηνιαία απώλεια από το 2019. Η Pfizer, που απασχολεί περίπου 83.000 άτομα παγκοσμίως, δεν έχει αποκαλύψει πόσες θέσεις εργασίας θα επηρεαστούν από το πρόγραμμα μείωσης του κόστους.

“Διάφοροι τομείς της παγκόσμιας επιχείρησης της Pfizer πραγματοποιούν αλλαγές για να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Αυτές οι αλλαγές θα εφαρμοστούν σε κυλιόμενη βάση και θα διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή”, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Η εταιρεία δήλωσε την Τρίτη ότι θα κοινοποιήσει περαιτέρω λεπτομέρειες για το πρόγραμμα ως μέρος της πρόβλεψης ολόκληρου του έτους για το 2024. Η Pfizer αναμένεται να παρουσιάσει τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου στα τέλη Ιανουαρίου.

Οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2% την Τρίτη. Έχουν χάσει περίπου το 42% της αξίας τους φέτος μέχρι το περασμένο κλείσιμο, κυρίως λόγω των ανησυχιών για τη ζήτηση των προϊόντων της για την COVID.