Η γνώση είναι δύναμη και στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη, όπως έχει οριστεί η 14η Νοεμβρίου, η Πανελλήνια Ένωση Αγώνα Κατά του Νεανικού Διαβήτη (ΠΕΑΝΔ) πραγματοποίησε  δύο ενέργειες ενημέρωσης σε παιδιά και ενήλικες.

Ειδικότερα, η πρόεδρος της ΠΕΑΝΔ Σοφία Μανέα, πραγματοποίησε διαδικτυακή ενημερωτική ομιλία για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 σε 58 σχολεία (Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) ιδιωτικά και δημόσια, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών για τον ΣΔτ1 και την απενοχοποίηση της πάθησης στις επιμέρους μικρές κοινότητες που διαβιούν οι μαθητές με ΣΔτ1. Την ενημέρωση, που πραγματοποιήθηκε με μια πλούσια σε εικόνες παρουσίαση, παρακολούθησαν 15.000 μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, καθώς και οι δάσκαλοι και καθηγητές τους. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και συμμετείχαν ενεργά με σχόλια και ερωτήσεις. Παράλληλα διαβιβάστηκε στους γονείς των μαθητών- μέσω των διευθυντών των σχολείων- ενημερωτικό υλικό για το ΣΔτ1 και το έργο της ΠΕΑΝΔ  στα 40 χρόνια λειτουργίας της.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία για τον ΣΔτ1, στους εργαζόμενους και το διοικητικό προσωπικό του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Την ενημέρωση έκανε η Ιωάννα Κωστέρια, MD, MSc, PhD, Παιδίατρος με εξειδίκευση στον Σακχαρώδη Διαβήτη, Επιμελήτρια Α’ στο Τμήμα Ενδοκρινολογικό-Αύξησης & Ανάπτυξης, ΓΝΠΑ «Π&Α Κυριακού. Μετά την ενημερωτική ομιλία, ακολούθησε μέτρηση σακχάρου στους εργαζόμενους του ΤΕΕ και δόθηκαν ιατρικές συστάσεις όπου κρίθηκε απαραίτητο.