Το Πανελλήνιο Συνέδριο για τα Οικονομικά και τις Πολιτικές της Υγείας 2023, με τίτλο «40 ΧΡΟΝΙΑ ΕΣΥ – Συνεργατικές λύσεις για ένα βιώσιμο Σύστημα Υγείας» που διοργανώνουν το Ινστιτούτο Οικονομικών της Υγείας (i-hecon) και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας & Πολιτικής της Υγείας (Ε.Ε.Ε.Ο.Π.Υ.), με την υποστήριξη πολλών επιστημονικών φορέων, πραγματοποιείται φέτος με αποκλειστικά φυσική παρουσία από τις 5 έως τις 7 Δεκεμβρίου 2023 στο ξενοδοχείο Divani Caravel στην Αθήνα.

Έξι προσυνεδριακά φροντιστήρια, τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023, για τα στελέχη του τομέα της Υγείας θα πραγματευτούν τις εξελίξεις που αφορούν (1) την Πρόσβαση Φαρμάκων στην Αγορά, (2) τα Εργαλεία Μέτρησης της Ποιότητας Υπηρεσιών Υγείας, (3) την Κωδικοποίηση και τιμολόγηση της νοσοκομειακής δραστηριότητας με το σύστημα DRG, (4) τον Εκσυγχρονισμό και την Εναρμόνιση της Εθνικής Φαρμακευτικής Πολιτικής σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά και τα Διεθνή Πρότυπα, (5) τα Εργαλεία και τους Δείκτες για την Αξιολόγηση της Διοίκησης των Νοσοκομείων και (6) τα Νέα Πρότυπα Υπηρεσιών και Προϊόντων Υγείας στην Ψηφιακή Εποχή.

Στις επόμενες τρεις ημέρες (5-7 Δεκεμβρίου) 200 Έλληνες και ξένοι ομιλητές, σε 10 ομιλίες και 30 στρογγυλά τραπέζια θα αναλύσουν μείζονα θέματα για την πρωτοβάθμια και τη νοσοκομειακή φροντίδα, τη βιοϊατρική και φαρμακευτική τεχνολογία, την ψηφιακή υγεία, την πρόληψη και την δημόσια υγεία. Παράλληλα 112 νέοι ερευνητές θα παρουσιάσουν το έργο τους πάνω στις θεματικές ενότητες του συνεδρίου: Πολιτικές Υγείας και Υπηρεσιών Υγείας, Επιδημιολογία και Δημόσια Υγεία, Έρευνα Υπηρεσιών Υγείας, Οικονομική Αξιολόγηση Φαρμάκου και Τεχνολογίας Υγείας, Ποιότητα Υπηρεσιών Υγείας, Οργάνωση & Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας, Οικονομικά της Υγείας και Πληροφορική της Υγείας.

Το Συνέδριο φέτος συμπίπτει με τα 40 χρόνια από την ίδρυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την πρώτη μέρα του Συνεδρίου, η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη θα ανοίξει τις εργασίες του συνεδρίου παρουσιάζοντας την πρόκληση της εφαρμογής της «Νέας Δημόσιας Υγείας», συνεχίζοντας με μία ευρεία συζήτηση με σημαντικούς ειδικούς του πεδίου. Ακόμη θα παρακολουθήσουμε την απονομή του πρώτου Βραβείου «Γιάννης Κυριόπουλος» στον καθηγητή Ηλία Μόσιαλο. Την επίσημη έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό για την επόμενη ημέρα της υγείας στην Ελλάδα.