Με αφορμή την 48απεργία των γιατρών του ΕΣΥ, σήμερα και αύριο, το συνδικαλιστικό όργανο των γιατρών «ΜΕΤΩΠΟ» προχώρησε σε ανακοίνωση τονίζοντας για ακόμα μια φορά τους λόγους που τους ώθησαν στην σημερινή απεργία.
Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των γιατρών έχει ως εξής: «Πολύ γρήγορα έγινε ξεκάθαρο τι αφορούσε το προσωπικό στοίχημα του κ. Μητσοτάκη για την υγεία και το ΕΣΥ κατά τη δεύτερη τετραετία του. Αδράνεια, απραξία, μεγαλοστομία για το δημόσιο σύστημα υγείας. Ενίσχυση, χρηματοδότηση, ενδυνάμωση για το μεγαλο-ιδιωτικό κομμάτι της υγείας.
Τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας υπολειτουργούν, κλινικές διαλύονται, τα εργαστήρια του ΕΣΥ ουσιαστικά παραδίδονται στις αλυσίδες διαγνωστικών εργαστηρίων. Και η κυβέρνηση επιδίδεται σε ευχές και ψέματα για το ΕΣΥ, ουσιαστικά ενισχύοντας τους κλινικάρχες. Ψέματα για τις προσλήψεις, ψέματα για αυξήσεις μισθών, ψέματα για χρηματοδοτήσεις.
Όλο το ΕΣΥ έχει γίνει άγονο πλέον για τους γιατρούς
Άγονες προκηρύξεις, άγονες προσδοκίες, άγονες ελπίδες.
Μόνη μας απάντηση μας πλέον θα είναι ο αγώνας και η ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ.
-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ διεκδικώντας διπλασιασμό των τακτικών αποδοχών των γιατρών του ΕΣΥ.
-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για διπλασιασμό της εφημεριακής αποζημίωσης, για αυτοτελή φορολόγηση των τακτικών εφημεριών, για αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες.
-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ζητώντας μαζικές προσλήψεις γιατρών στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.
-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ για ουσιαστικά κίνητρα για τις άγονες νησιωτικές περιοχές και τις άγονες ειδικότητες.
-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ απαιτώντας αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία στον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
Το ΜΕΤΩΠΟ γιατρών, ενωμένο και αταλάντευτο στην προσήλωση του για ποιοτικό, δημόσιο και δωρεάν ΕΣΥ, καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 και 30 Νοέμβρη 2023.
Για αυξήσεις των μισθών των γιατρών, για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, για προσλήψεις στα νοσοκομεία.
ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από το Υπουργείο Υγείας ΑΜΕΣΑ να ορίσει ημερομηνία έναρξης διμήνου διαλόγου για την αναμόρφωση των αποδοχών των γιατρών ΕΣΥ και κλαδική συμφωνία με μαζική προκήρυξη προσλήψεων στη συνέχεια.
Για να υπάρξει ΑΥΡΙΟ. Για να υπάρξει ΕΛΠΙΔΑ».