Παράνομες αναθέσεις δευτερογενών διακομιδών σε ιδιωτικά ασθενοφόρα από διοικήσεις νοσοκομείων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ). Συγκεκριμένα η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρει τα εξής: «Μια σειρά από Διοικήσεις Νοσοκομείων όπως τελευταία του Νοσοκομείου Καλαμάτας, αναθέτουν σε ιδιωτικά ασθενοφόρα τις δευτερογενείς διακομιδές. Δηλαδή την μεταφορά των ασθενών που λαμβάνουν εξιτήριο στο σπίτι τους.

Οι προϋπολογισμοί των Νοσοκομείων επιβαρύνονται κατά πολύ και ταυτόχρονα υπάρχουν κρυφές χρεώσεις στους ασθενείς.

Απορούμε πως επιτρέπεται σε Δημόσιες υπηρεσίες όπως τα νοσοκομεία να παρανομούν καθότι υπογράφουν μη νόμιμες συμβάσεις με ιδιωτικές εταιρείες ασθενοφόρων, χωρίς να έχουν το δικαίωμα εκ του νόμου να λειτουργούν ασθενοφόρα.

Με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο άδειες για ασθενοφόρα μπορούν να διαθέτουν μόνο ιδιωτικές κλίνες ή ασφαλιστικές εταιρείες και μόνο για τους δικαιούχους.

Και όμως παράνομα οι άδειες ασθενοφόρων επινοικιάζονται σε ιδιωτικές εταιρείες και το ίδιο το κράτος μέσω των Νοσοκομείων παρανομεί.

Λύση είναι η σύσταση των θέσεων των οδηγών στα Νοσοκομεία οι προσλήψεις οδηγών, προκειμένου τα ίδια τα Νοσοκομεία να πραγματοποιούν τις δευτερογενείς διακομιδές.

Ήδη Νοσοκομεία έχουν συστήσει την εν λόγω υπηρεσία και αναλαμβάνουν τις δευτερογενείς διακομιδές (πχ. Άρτα)».